Gadgets

VideoMate W700F TV/FM box za kućnu multimediju

Ultra high 1920 x 1200 Standalone Analog TV Tuner Box with FM Radio, TV Stereo, Internal Speaker, 3D Motion Adaptive De-interlacing, PIP and Remote Samostalni uređaj za prijem TV signala i analognog videa, koji sliku prikazuje na PC monitoru sa analognom RGB (D-Sub) konekcijom.

U formi kutijice dimenzija 160 x 112 x 26 mm, ovaj TV box omogućava udobno korišćenje TFT monitora Wide rezolucije od 1680×1050 piksela (standard na 22″ monitorima), odnosno 1440×900 piksela (standard na 19″ monitorima). Besprekorno radi i sa monitorima klasične (4:3) dijagonale i to do rezolucije 1600×1200 piksela. Poseduje nekoliko OptiRatio adaptivnih režima prikaza slike u zavisnosti od izvornog signala i priključenog monitora (da li je 4:3 ili Wide), tako da su sve kombinacije podržane.

Poseduje tastere za navigaciju na samom uređaju, ali i daljinski upravljač (sa 30 tastera), a za sva podešavanja na raspolaganju su lepi i jednostavni ekranski meniji, baš kao kod TV-a.

Od specifičnih TV funkcija poseduje:
• zamrznuti prikaz do 9 TV kanala istovremeno sa periodičnim osvežavanjem slike da bi se videlo šta je aktuelno na kom kanalu
• zamrzavanje slike na TV-u što je korisno za TV kvizove, prepisivanje podataka sa ekrana (recepata, rezultata sportskih takmičenja, kontakata);
• prikaz tipa “slika u slici” kada radite na kompjuteru povezanom na VideoMate V200F, slika sa TV-a se prikazuje u “prozoru” na vašem desktopu;
• sleep tajmer.
Pored standardnog D-Sub (kompjuterskog) ulaza za istovremeno korišćenje kompjutera i gledanje TV-a na vašem standardnom PC monitoru, V200F poseduje i analogne video ulaze (S-video, kompozitni video), tako da na njega možete priključiti kameru, kamkorder, video rikorder, DVD/DivX plejer, igračku konzolu (Playstation, Xbox, Wii), pa čak i media plejer (tipa Freecom MediaPlayer XS). Time značajno proširujete funkcionalnost vašeg postojećeg monitora iz ekonomske klase (tj. samo sa analognim D-Sub ulazom).

VideoMate V200F čak ima interni zvučnik, pa ako vam nije dostupno eksterno ozvučenje, zvuk sa TV-a ili sa FM radija možete slušati na V200F TV tjuneru. Naravno isto se odnosi i na zvuk sa kamere ili drugog priključenog izvora koji ima odvojene linijske izlaze za stereo zvuk (stero bananica je na poleđini W700F, dok su stereo činčevi na prednjoj strani). Sa prednje strane su još S-Video i kompozitni video ulazi, a šemu konekcija na poleđini uređaja možete videti ovde.

Za podešavanje FM radija, memorisanje stanica i druge funkcije koristi daljinski upravljač u kombinaciji sa ekranskim menijima, dok za samo biranje stanica, tj. redovno slušanje radija posao obavlja daljinski upravljač, bez menija.

Leave a Reply