Gadgets

ViewSonic VMP74

ViewSonic VMP74 je nešto ozbiljniji media plejer u smislu mogućnosti koje donosi, prvenstveno zato što ima podršku za DMA i IPTV. Kvalitet izrade je na istom nivou, dok je dizajnerski VMP74 potpuno drugačije osmišljen. Svedenost je na ovom plejeru dovedena do maksimuma, pa tako prednji panel osim tastera za uključivanje i statusne LED diode nema ništa više. Kontrola se obavlje preko daljinca, a softver koji prati mašinu je identičan prethodniku i samo je obogađen instrukcijama za gore pomenute opcije.

ViewSonic VMP74 je za nijasnu teži i veći od VMP73 modela i kompletno je napravljen od uglačane plastike, pa se opet susrećemo sa problemom težeg održavanja. Iz tabele možete zaključiti da operiše sa istim rezolucijama kao i VMP73, s tim da je podrška video i audio formata nešto lošija. To je na žalost bilo neminovno kako bi se implementirale napredne mrežne funkcije i DMA i IPTV opcije, a da se ne naruši kompaktnost uređaja. Na uštrb ovakvog poteza ugrađen je vrhunski video čip – Sigma Designs SMP8655AD, koji je dodatno poboljšao reprodukciju kod svih aktivnih video formata na ovom plejeru.

Konektivnost je takođe na visokom nivou, ali su sami izlazi drugačije organizovani. Kvalitetom video i foto prikaza smo blago rečeno oduševljeni – sve nijanse su veoma verno reprodukovane, a sitni detalji su jasno vidljivi i dolaze do maksimalnog izražaja. Za zvuk možemo reći da nije ništa bolji nego onaj koji proizvodi VMP73, ali ćemo opet ponoviti da to dosta zavisi i od izbora pratećeg zvučnog sistema. VMP74 poseduje i opciju za BBC iPlayer! Cena mu je za nekih 30-tak evra veća od modela VMP73, ali ako su vam navedene prednosti bitne, onda ozbilno razmislite o ovom modelu.

Leave a Reply