Xbox-One-Controller
Gadgets

Xbox One kontroler kao novi standard za džojpede na PC-ju

Najbolja stvar kod Xbox One konzole za nas je njegov džojped, kojem bismo dali malu prednost u odnosu na DualShock 4. Microsoft je sad najavio da će ovaj kontroler biti podržan na PCju od 2014. godine i time će postati praktično novi standard.

Mi u ScreenFunu smatramo da je ovo dobra ideja – važeći standard za PC svakako su x-input (Xbox 360 kompatibilni) džojpedi koji su direktno podržani u ogromnom broju igara, počevši od PES, FIFA, Assassin’s Creeda pa čak i do pucačina iz Battlefield, Far Cry ili Call of Duty serijala. Ovi gejmpedi nisu jeftini kao kineske kopije, ali se investicija u njih višestruko isplati, jer su praktično neuništivi.

Xbox-One-Controller

 

Microsoft je sad izdao saopštenje u kom piše: “Znamo da ljudi žele da koriste Xbox One kontrolere na PCju, baš kao i mi – očekujemo da će to funkcionisati tokom 2014. godine. Iako Xbox One kontroler liči na njega, on nema ništa zajedničko sa aktuelnim Xbox 360 džojpedom. Novi bežični protokol, uz mogućnost rada u žičanom modu i dodatak Impulse triggera, znači da za PC mora da se napiše novi softver.”

Sjajno je što će se MS potruditi da sve igre koje podržavaju Xbox 360 kontroler, rade i na Xbox One kontroleru od starta. “Moramo se potruditi da postojeće PC igre koje podržavaju Xbox 360 kontroler rade s Xbox One kontrolerom”, dodaje Microsoft. “Iako se to čini kao lako, za tako nešto potrebno je mnogo rada.” Naš savet je zato da se manete jeftinih kontrolera i uložite novac u Xbox One džojped kad se on pojavi – isplatiće se!

Leave a Reply