Hardware

Garmin noviteti za 2014.

Prošle nedelje održana je u hotelu Zira press konferencija: Garmin noviteti 2014.

Najpre su predstavljeni novi uređaji u fitness programu. Pravo osveženje je Vivofit, prva Garminova fitness narukvica koja prati dnevne aktivnosti onoga koji je nosi i na osnovu zadatih dnevnih ciljeva prati i podstiče na njihovo ispunjavanje. Novi sportski satovi Forerunner 220 i 620 su već neizostavna oprema onih koji se bave trčanjem, sa novim naprednim opcijama i mogućnošću učitavanja treninga na Garmin Connect, veliku online zajednicu za analizu rezultata.

Za bicikliste, predstavljen je novi model Edge Touring, kao i Vector – visoko precizan merač  snage baziran na okretaju pedala. Outdoor program je obogaćen VIRB akcionom kamerom, čiji Elite model jedini na tržištu ovih uređaja ima i integrisani GPS.

 Monterra je GPS uređaj sa Android operativnim sistemom i Wi-Fi komunikacijom. GPSMAP64 serija sa quad helix antenom ima izuzetno precizno pozicioniranje za planinare i geocacher-e.

garmin srbija

Tactix je robustan GPS navigator u “taktičkom” dizajnu. Marine program ima možda najviše novih uređaja, pa su prikazani noviteti u domenu uređaja i novih tehnologija sonara, autopilota i radara. Garmin je najpoznatiji kao proizvođač  automobilskih GPS uređaja, pa su izautomotive programa predstavljeni nuvi 5 i 6 iz essential serije, kao i model nuvi 3597LMT iz premium serije sa najnaprednijim Garmin funkcijama.

Pažnju je privukao i HUD+ koji kombinuje head-up display uređaj sa novom Garmin HUD App aplikacijom, kao i DashCam, samostalna kamera u vozilu koja obezbeđuje pouzdan audio i video zapis sa opcijom kontinuiranog snimanja. Za motorcikliste tu je novi zumo 390LMT sa ekranom osetljivim na dodir, a za vozače kamiona model dezl 760.

Gosti Garmina, odnosno Info Team-a, su bili: Dr Feelgood (Saša Plećević /promoter programa zdravog života), Vladimir Savić (najpoznatiji srpski triatlonac), Ivan Stević (reprezentativac biciklističke reprezentacije Srbije), Marko Nikolić(osnivač udruženja Freestyler Srbija), Vojislav Radivojević (skiper Alligator Sailing tima), Boban Radoičić (direktor Toyota Srbija) i Ivana Todorović (BelHospice tim, dobrotvorna organizacija za palijativno zbrinjavanje, partner-domaćin InfoTeam-a na Beogradskom maratonu 2014), koji su govorili o svojim iskustvima u korišćenju Garmin uređaja.

Leave a Reply