Hardware

Gigabyte GeForce 8600GTS

Izuzetno dobro rešeno hlađenje kod ovog modela GeForce 8600GTS kartice ne samo da omogućava visoke radne frekvencije, već je i potpuno bešumno. Reč je o trećoj generaciji Silent-Pipe tehnologije kompanije Gigabyte.

Džinovski hladnjak zauzima dva proreza za kartice na poleđini računara, a jedan deo hladnjaka `izbija` van kartice u pravcu DVI konektora.

Gigabyte donosi najnoviju generaciju Nvidia grafičkih akceleratora u verziji sa 256 MB ekstra brze DDR3 memorije i procesorom GeForce 8600 GTS, a sa njom dolaze vrhunske 3D performanse i podrška za HDCP izlaz za vrhunske plazma i TFT televizore velikih dijagonala.

Kartica je namenjena najširem krugu gejmera koji pod operativnim sistemom Windows Vista Premium žele da `teraju` DirectX 10 igračke naslove.
NVIDIA GeForce 8600 GT je zasnovan na istoj G80 Stream Processor osnovi kao i vrhunski model 8800, ali je namenjen mainstream tržištu, kome donosi najnovije 3D tehnologije, uključujući Shader Model 4.0.

Kartica uspešno primenjuje pasivni sistem hlađenja bez ventilatora, sa velikom površinom hladnjaka. Rezultat je bešumna kartica koja zauzima 1 slot u računaru, a oslanja se na protok vazduha unutar kućišta.Kartica omogućava rad u rezolucijama do 3840 x 2400 piksela, a poseduje i HDTV video izlaz (preko adaptera) za vrhunske plazma i TFT televizore velikih dijagonala. Podržava NVIDIA PureVideo HD tehnologiju.

NX86T256D se može upariti sa još jednom kompatibilnom grafičkom karticom na SLI-kompatibilnim matičnim pločama. Sa dve grafičke kartice u SLI™ režimu čitav 3D grafički podsistem postaje responsivniji, a uživanje u 3D igrama potpunije, zahvaljujući primeni kompleksnijih modela senčenja i viših rezolucija prikaza bez gubitka u brzini prikaza. Osim udvajanja grafičkih kartica, podržano je udvajanje monitora preko nView® Multi-Display tehnologije prikaza.

Kartica je izrađena u skladu sa ekološkim standardima (RoHS). Cena ove kartice je oko 100 evra a može se nabaviti u Driect Linku.

Leave a Reply