Gadgets · Hardware

Gigabyte GV-NX88T512HP

Luksuznije opremljena varijanta kartice sa dugo iščekivanim GeForce 8800 akceleratorom u G92 reviziji

Raspolaže sa 512 MB veoma brze memorije (1,9GHz), hladnjakom visokih performansi i primenjuje Ultra Durable tehnologiju. U odnosu na standardno 8800GT rešenje, kod HP (High Performance) izdanja jezgro radi na 100 MHz višoj frekvenciji. Čip GeForce 8800 GT donosi najbolji spoj performansi, overclocking potencijala i cene. Optimum je postignut zahvaljujući 256-bitnoj magistrali za pristup memoriji, 112 univerzalnih jedinica za senčenje i 56 jedinica za teksturisanje.

Pod Gigabyteovom oznakom Turbo Force Technology krije se kombinacija T3 tehnologije i V-tuner2 aplikacije za overkloking. T3 tehnologija obuhvata niz procesa za fino podešavanje performansi uz garanciju stabilnosti i ubrzanje od najmanje 10%. Ovaj skup overclocking funkcija Gigabyte implementira na karticama sa naprednim sistemom za hlađenje.

I bez overclockinga, GeForce 8800GT (G92) predstavlja veoma konkurentan proizvod sa uočljivom marginom prednosti u odnosu na Radeon 3870.
Inače GeForce 8800 podržava standarde DirectX 10.1 i Shader Model 4.0a, kao i Windows Vista OS.

Grafički procesor primenjuje NVIDIA® unificiranu arhitekturu sa GigaThread™ tehnologijom, i spreman je za SLI konfiguracije.

Kartica omogućava rad u rezolucijama do 2560 x 1600 piksela, a poseduje i native HDTV video izlaz (preko adaptera) za vrhunske plazma i TFT televizore velikih dijagonala, naravno sa podrškom za HDCP standard za zaštitu digitalnog video sadržaja. Zahvaljujući tome kartica je u stanju da vam reprodukuje video sa Blue Ray i HD DVD diskova u maksimalnoj rezoluciji.
Kartica podržava PCI Express 2.0 interfejs koji se može naći na najnovijim matičnim pločama, a unazad je kompatibilna sa osnovnom PCI Express specifikacijom.
NX88T512HP se može upariti sa još jednom kompatibilnom grafičkom karticom na SLI-kompatibilnim matičnim pločama. Sa dve grafičke kartice u SLI™ režimu čitav 3D grafički podsistem postaje responsivniji, a uživanje u 3D igrama potpunije, zahvaljujući primeni kompleksnijih modela senčenja i viših rezolucija prikaza bez gubitka u brzini prikaza. Osim udvajanja grafičkih kartica, podržano je udvajanje monitora preko nView® Multi-Display tehnologije prikaza.

Specifičnost ove kartice je Ultra Durable 2 dizajn, kod kojeg se koriste Low RDS(on) MOSFET čipovi, prigušnice sa feritnim jezgrom i primena polimerskih kondenzatora.
Kartica je izrađena u skladu sa ekološkim standardima (RoHS).
Uz ovu karticu se dobija igra Neverwinter Nights 2.

Leave a Reply