Hardware

GIGABYTE i HyperX memorija opet oborili svetski rekord u overklokingu

HyperX  danas je objavio da je GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., overklokovao HyperX memoriju do zapanjujuće visoke frekvencije od 4620MHz, što je najveća brzina memorije na svetu. Prethodni svetski rekord takođe je bio dostignut u partnerstvu GIGABYTE™-a i HyperX-a tokom Computex 2014 sajma.

GIGABYTE-ovi overklokeri “HiCookie” i “Sofos1990” 30. juna su dostigli najbržu frekvenciju memorije na svetu koristeći jedan HyperX Predator 2933MHz DDR3  modul od 4GB (nije još uvek dostupan) na GIGABYTE  Z97-SOC FORCE LN2 matičnoj ploči. Prava frekvencija je precizno čitana uživo preko osciloskopa koji su nadzirali zvanični predstavnici HWBOT-a, a zatim postavljena na HWBOT.org. Overklokeri koji žele da provere svetski rekord mogu videti ceo proces u videu ovde i ovde.

hyper-x

Počev od ovog meseca, HyperX će krenuti u potragu za kandidatima za veliko takmičenje u overklokingu. Deset finalista koji predstavljaju Latinsku Ameriku, Aziju, Evropu i Severnu Ameriku na kraju će se takmičiti u HyperX OC Takeover (HOT) svetskom finalu koje će biti održano tokomInternational CES 2015 sajma. Više detalja možete naći ovde.

HyperX je divizija visokih perfomansi kompanije Kingston Technology koja obuhvata proizvode kao što su DDR3 memorija visokih perfomansi, SSD-ovi, USB fleš diskovi i slušalice sa mikrofonom. Namenjen gejmerima, overklokerima i entuzijastima, HyperX je poznat širom sveta po kvalitetu, perfomansama i inovacijama. HyperX je posvećen e-sportu i sponzoriše više od 20 timova širom sveta uz glavno sponzorstvo Intel Extreme Masters-a. HyperX se može naći na mnogim događajima kao što su Brasil Game Show, China Joy, DreamHack, gamescom i PAX.

Leave a Reply