Hardware

GIGABYTE lansirao spektar energetski štedljivih matičnih ploča

GIGABYTE UNITED INC., vodeći proizvođač matičnih ploča i grafičkih kartica, danas je predstavio novu seriju Dynamic Energy Saver matičnih ploča, uključujući čak i X48, X38 kao i P35-bazirane matične ploče, donoseći do sada neviđene energetske uštede čak i do 70% sa čak 20% boljim iskorišćenjem energije, sa samo jednim klikom.

“Nakon više od godinu dana intenzivnog razvoja i testiranja, GIGABYTE’s Dynamic Energy Saver predstavlja pravu revoluciju u razvoju matičnih ploča,” izjavio je Johnson Lin, CEO GIGABYTE UNITED INC . “Sa samo jednim klikom korisnici mogu da uštede čak do 70% energije bez žrtvovanja performansi sistema. Zamislite samo koliko bi smo energije uštedeli širom sveta kada bi svaka matična ploča bila opremljena sličnim sistemom;

Koristeći napredan dodatni software u sprezi sa naprednim hardware’skim rešenjem, visoko kvalitetnim komponentama iz Intersila, GIGABYTE Dynamic Energy Saver je jedinstveno tehnološko rešenje koje pruža jedinstvenu energetsku uštedu. Jedinstveni više brzinski sistem za GIGABYTE’s Dynamic Energy Saver omogućava drastično efikasnije prebacivanje iz jednog stanja u drugo u zavisnosti od direktnog opterećenja procesora. Kada je procesorsko zauzeće malo, Dynamic Energy Saver spušta brinu i omogućava normalan rad uz minimalnu količinu potrošene energije. Isključujući deo napajanja, GIGABYTE’s Dynamic Energy Saver može drastično da smanji potrošnju energije, čak do 70% u poređenju sa tradicionalnim matičnim pločamaerb, ta količina dodatne energije bi bila bačena. Čim se zauzeće procesora poveća, Dynamic Energy Saver to prepoznaje i menja brzinu na zahtevniji model koji dovodi više energije procesoru.

Za razliku od tradicionalnih načina za napajanje koji stalno drže napajanje procesora na maksimumu, GIGABYTE’s Dynamic Energy Saver poseduje nekoliko modova rada, što omogućava procesoru da zadrži optimalnu efikasnost kroz sve nivoe opterećenja od najmanjeg do najzahtevnijeg. Kod klasičnog dizajna, procesor i pri manjem opterećenju troši mnogo više energije nego što mu je potrebno, pri čemu dolazi do rasipanja energije. Sa mogućnošću da dinamički kontroliše napajanje procesora u zavisnosti od opterećenja, GIGABYTE’s Dynamic Energy Saver može da u radu uštedi i po 20% energije.

Dynamic Energy Saver User Interface
GIGABYTE’s user-friendly Dynamic Energy Saver interfejs omogućava korisnicima da uključe ili isključe ovu funkciju sa samo jednim klikom na Dynamic Energy Saver dugme. Ne samo da korisnik može da prati u realnom vremenu potrošnju procesora u Vatima, već kada uključe Dynamic Energy Saver, korisnici mogu da vide kolika je realna ušteda energije na njihovom računaru. Na Meraču, GIGABYTE Dynamic Energy Saver koliko Vati je korisnik do sada već uštedeo. Korisnici po želji mogu da resetuju ovaj merač kako bi mogli da prate uštedu u svaom trenutku. U Total Modu, korisnici mogu da vide ukupnu količinu ušteđene energije od prvog pokretanja DES pa sve do sada. Čak iako je Dynamic Energy Saver isključen, informacija o ukupnoj količini ušteđene energije će biti sačuvana do sledećeg pokretanja, kada će se nastaviti praćenje ušteđene energije.

GIGABYTE’s Dynamic Energy Saver tehnologija donosi i nove načine za kontrolu procesorskog napajanja. Direktno podešavanje napajanja u zavisnosti od novia uštede koji želite da postignete; Nivo 1 za Normalu Uštedu Energije, Nivo 2 za Dodatnu Uštedu Energije, i Nivo 3 za Ekstremne Uštede Energije. GIGABYTE’s Dynamic Frequency Control (CPU Throttling) omogućava dodatnu uštedu energije sa samo jednim klikom za uključenje i isključenje.

Unique Dynamic Energy Saver Dizajn
GIGABYTE Dynamic Energy Saver matične ploče poseduju LED displej koji se nalazi na matičnoj ploči, omogučavajući korisnicima da direktno prate promene u napajanju. Kako se brzine menjaju, tako se pale led diode na matičnoj ploči označavajući trenutni status.

GIGABYTE Dynamic Energy Saver + Intel 45nm CPU = Neverovatne Energetske Uštede
GIGABYTE Dynamic Energy Saver matične ploče uparene sa Intel 45nm procesorima donose najbolju platformu današnjice za multi tasking, multimediju i najzahtevnije 3D igrice, i sve to uz minimalnu potrošnju energije. Kombinujući najnoviju Intel tehnologiju za kontrolu potrošnje procesora Intel 45nm sa Ultra Durable, Ultra Cool i Dynamic Energy Saver tehnologijama od GIGABYTEa’s Dynamic Energy Saver matične ploče, korisnici ulaze u novu eru računara koja donosi znatno manju potrošnju i još bolje performanse.

Prednosti GIGABYTE Dynamic Energy Savera
Ne samo da GIGABYTE Dynamic Energy Saver pomaže korisnicima da uštede novac putem manje potrošnje električne energije, već Dynamic Energy Saver matične ploče pomažu da se smanji zagađenje naše planete na svakodnevnom nivou. Manja energetska potrošnja smanjuje i potrošnju fosilnih goriva koja ostavljaju trajne posledice po našu planetu, kao što su efekat staklene bašte i rupa u ozonskom omotaču.

Danas je najbitnije da pazimo na našu planetu i životnu sredinu. Upravo zato je GIGABYTE odlučio da zauzme odgovoran stav prema računarskim tehnologijama i da pomogne u očuvanje naše životne sredine i planete. Pored toga što je uveo Dznamic Energy Saver, GIGABYTE već duže vreme ne koristi olovo i druge zagađujuće materijale u svom proizvodnom procesu, stalno se trudeći da pomogne očuvanje životne sredine i planete.

GIGABYTE Dynamic Energy Saver Modeli
X48 Modeli
GA-X48T-DQ6
GA-X48-DQ6
GA-X48-DS5

P35 Modeli
GA-EP35-DS4 / GA-P35-DS4 (rev. 2.1)
GA-EP35C-DS3R / GA-P35C-DS3R (rev. 2.1)
GA-EP35-DS3P / GA-P35-DS3P (rev. 2.1)
GA-EP35-DS3R / GA-P35-DS3R (rev. 2.1)
GA-EP35-DS3 / GA-P35-DS3 (rev. 2.1)

X38 Models
GA-EX38-DS4

Leave a Reply