Hardware

Google Glass od sada i sa dioptrijskim naočarima

Google je rešio da izađe u susret svima onima koji imaju retku sreću da buduGlass Explorers, osobe koje su dobile privilegiju da budu među prvima koje će koristiti pametne naočari kompanije, predstavljanjem Google Glass okvira sa dioptrijom.

Google je predstavio četiri nova titanijumska rama za svoje pametne naočari koji sada prihvataju stakla sa dioptrijom.

„Titanijum kolekcija“ ramova korisnicima nudi četiri različita rama po ceni od 225 dolara, ali korisnici će morati da na njih postave Google Glass.

Korisnici će takođe morati kod optičara montiraju svoja stakla sa dioptrijom, a Google savetuje korisnike da kod sebe zadrže elektronsku jedinicu i odnesu samo ram.

google-glass1

Originalne pametne naočari, koje nemaju mogućnost ugradnje stakala sa dioptrijom i dalje će biti u prodaji u pet različitih boja.

„Mislimo da će novi ramovi zadovoljiti većinu ukusa javnosti i nadamo se da će i druge kompanije započeti dizajniranje posebnih naočara za vid koje mogu da funkcionišu sa našim pametnim naočarima“, izjavio je Stiv Li iz Googlea.

Kompanija se trudi da Google Glass naočari postanu socijalno prihvatljive pošto se susreće sa dosta otpora a nedavno je muškarcu i ženi u Ohaju rečeno da napuste bioskop zbog toga što je muškarac nosio ove naočari.

Leave a Reply