Gadgets · Hardware

GPS navigator GND-001 iz domaće radinosti

Nakon uspešnog starta sa sistemima za globalno pozicioniranje, praćenje, kontrolu i izveštavanje, a intenzivno radeći na razvoju GPS sistema „Galeb Group” d.o.o. Šabac je nedavno, u svoj proizvodno-prodajni asortiman uvrstio i uređaj za GPS navigaciju GND 001.

Time je, i praktično, ova kompanija uhvatila korak sa savremenim trendovima na planu GPS-uređaja. „Galebov“ prenosivi GPS navigacioni uređaj, GND 001 pripada klasi najsavremenijih uređaja, namenjenih drumskoj navigaciji. Njegov navigacioni softver obavlja rutiranje, proračun i preračun ruta, a algoritam za rutiranje može se prilagoditi vrsti vozila u koje se uređaj postavlja (automobil, kamion, autobus itd.). Uređaj se lako montira u bilo koje vozilo pomoću vakuumskog nosača koji se postavlja na vetrobransko staklo ili bilo koju, drugu, glatku podlogu.

U sebi ima ugrađenu internu GPS-antenu, a za slučaj potrebe postoji i priključak za eksternu antenu. Rukovanje uređajem je izuzetno lako. Uređaj poseduje veliki ekran 11,2 cm (4,3”) u boji, osetljiv na dodir (touchscreen), sa izuzetno intuitivnim menijem na srpskom i drugim jezicima i glasovnom navigacijom, takođe, na srpskom jeziku. Sva podešavanja uređaja, izbor odredišta i rutiranje izvode se tako što se namenskom olovčicom ili prstom dodiruju komandna polja na ekranu.

Meni uređaja je maksimalno prilagođen krajnjem korisniku i, praktično, vodi korisnika kroz čitav proces navigacije, uz minimalnu ili gotovo nikakvu potrebu za čitanjem uputstva. (uz uređaj dolazi veoma detaljno uputstvo na srpskom jeziku i CD sa uputstvima na više svetskih jezika.)

GND-001 za napajanje koristi internu litijum-jonsku bateriju kapaciteta 1.500mAh, koja omogućava autonomiju u radu od 5-6 sati. U pakovanju uz uređaj dobija se i adapter za napajanje 12V – 30V (za povezivanje na priključak za upaljač u vozilu) i adapter za mrežni napon 220V. Sa uređajem se isporučuju rutabilne karte: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Albanije, Slovačke, Češke, Poljske, Turske, Ukrajine, Belorusije, Moldavije, Estonije, Letonije i Litvanije. Memorijska SD-kartica sa rutabilnim kartama zemalja zapadne Evrope sadrži karte Andore, Austrije, Belgije, Danske, Finske, Francuske, Gibraltara, Holandije, Irske, Italije (sa Vatikanom), Lihtenštajna, Luksemburga, Monaka, Nemačke, Norveške, Portugalije, San Marina, Španije, Švajcarske, Švedske i Velike Britanije.

Rutabilna karta Srbije koja se nalazi u uređaju pokriva kompletnu putnu mrežu. Veliki gradovi u Srbiji pokriveni su do nivoa kućnog broja (Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš), a manji gradovi do nivoa ulica (Kragujevac, Čačak, Užice, Vršac,…). Detaljnost rutabilnih karata ogleda se u velikom broju za korisnike bitnih tačaka POI (point of interest) koje pokrivaju sve značajnije objekte i lokacije, kao što su aerodromi, autobuske i železničke stanice, luke i trajektna pristaništa, parkinge i odmorišta, turističke atrakcije, zabavne parkove, bioskope, kockarnice, sportske centre, stadione, ski-centre, plaže i bazene, benzinske pumpe, servise vozila, pošte, banke, razne firme, turističke informacije, kulturne objekte, muzeje, pozorišta, crkve, manastire, fakultete, škole, kongresne i izložbene centre, hitne i državne službe, hotele, motele, kampove, restorane, mostove, tunele, jezera, ostrva, planinske vrhove, šume itd.

Tehničke karakteristike uredjaja:

Kućište:

· Dimenzije: 132x95x20 (mm)

· Težina: 253 g

Procesor:

· Centrality AtlasII

· 396MHz

Displej:

· 11.2cm (4.3inch) LCD

· Osetljiv na dodir

· Rezolucija 480×272

Memorija:

· RAM 64MB(32MBx2)

· Nand Flash 1GB

Baterija:

· Li-jonska 1.500mAh

· Autonomija: 4-5 sati

Zvučnici:

· Snaga: 2W

· stereo

Priključci:

· USB,

· eksterna GPS-antena,

· SD-slot

Softver:

· OS: Windows CE 5.0

· Navigacija: Galeb (iGo Navigation Software)

· Ostalo: mp3-plejer

Pakovanje sadrži:

· Držač za montažu u kolima,

· Adapter za napajanje 220V,

· Adapter za napajanje za kola 12-30V

· USB-kabal,

· Uputstvo za korišćenje na srpskom jeziku

· CD sa uputstvima

3 thoughts on “GPS navigator GND-001 iz domaće radinosti

Leave a Reply