Hardware

“Henkel” investirao u startap kompaniju “Vitriflex” za tehnologiju displeja

Kompanija “Henkel” potpisala je sporazum o zajedničkom ulaganju sa američkom kompanijom “Vitriflex”, u okviru strategije ulaganja u inovacije i nove tehnologije. “Henkelov” sektor adhezivi tehnologije kao vodeći izvor rešenja za adhezive, zaptivna sredstva i funkcionalne premaze širom sveta kontinuirano unapređuje mogućnosti inovacije i liderstva, saopštio je “Henkel”.

Kompanija je 2012. godine uspostavila sveobuhvatan proces upravljanja predviđanjem kako bi predvidela buduće potrebe tržišta i primene. Od tada, sistematska i strateška procena novih poslovnih prilika postala je suštinski element u razvoju liderstva kompanije u domenu inovacija na globalnom nivou.

– Širenje vidika, kada su u pitanju inovacije, omogućava nam da našim potrošačima ponudimo individualizovana rešenja, dok istovremeno razvijamo vodeće tehnologije što dodatno povećava značaj i vrednost investicija u tu oblast. Stalna procena perspektivnih startap kompanija koje omogućavaju pristup najnovijim tehnologijama deo je tog procesa – objašnjava Majk Oloski, stariji potpredsednik i šef sektora inovacija i novog poslovnog razvoja na globalnom nivou u “Henkelovom” sektoru adhezivi tehnologije.

Kalifornijska kompanija “Vitriflex” razvila je jedinstvenu tehnologiju visoko barijernih filmova kako bi proizveli barijerne filmove vrhunskih svojstava koji su laki za ugradnju. Barijerni filmovi štite elektroničke komponente od uticaja vlage i vazduha. Taj pronalazak po prvi put nudi cenovno konkurentnu tehnologiju fleksibilnih barijernih filmova za tržište proizvodnje displeja. Kako je definisano u sporazumu sa “Henkelom”, kompanija “Vitriflex” će sarađivati sa “Henkelovim” stručnjacima iz oblasti tehnologije kako bi razvili individualizovana, integrisana rešenja za barijerne filmove za fleksibilne displeje.

Povodom najnovije investicije i saradnje Mark Popović, potpredsednik za globalni korporativni marketing u “Henkel Electronics” grupi kaže:

– Uz “Vitriflex” znanje kada je u pitanju dizajn i proizvodnja visoko barijernih filmova, kao i “Henkelovo” znanje o adhezivivnim formulacijama, uskoro na tržištu možemo da očekujemo prvi zaista cenovno konkurentan proizvod za enkapsulaciju za masovnu proizvodnju fleksibilnih displeja.

Leave a Reply