Hardware · PC računari

HP Color LaserJet CM1312mfp

Ovaj HP muktfunkcionalni laserski štampač u boji je namenjen malim i srednjim, firmama, a ključna novost je u tome što donosi potpuno nov pristup boji u kancelariji. Osim toga, njegova karakteristika je i vrhunski kvalitet štampe i kopiranja.

Ovo se posebno ogleda prilikom štampe fotografija jer ovaj MF štampač postiže kvalitet otiska sa kojim se teško može porediti bilo koji konkurentski proizvod – čak i oni koji spadaju u višu cenovnu klasu. Njegov otisak osim odlične reprodukcije detalja na fotografijama i vrhunskog kolorita odlikuje i visok sjaj, koji naročito dolazi do izražaja na sjajnim papirima namenjenim za Štampu na kolor laserima. Zato materijal odštampan ili izkopiran na ovom uređaju može da se meri sa vrhunskim digitalnim otiscima, što je malim firmama izuzetno važan podatak.

Kako bi vlasnicima ove mašine dodatno olakšao posao, HP je razvio specijalni sjajni papir visoke gramature (220g/m2) na kom kvalitet štampe posebno dolazi do izražaja. Brzina štampe i kopiranja je 12 strana u minuti za crno-belu i 8 s/m za štampu u boji. Instant fjuzer omogućava da se ne čeka na zagrevanje štampača čak i ako je on bio neaktivan i po nekoliko sati, a sam uređaj vrlo štedljivo troši električnu energiju.

Jednoprolazna tehnika štampe dodatno doprinosi kvalitetu otiska, a nova konstrukcija kaseta sa tonerom je omogućila da uređaj ima vrlo male dimenzije – na stolu on zauzima prostor od 437×455 milimetara. Osim štampe i kopiranja, ovaj uređaj omogućava i ske-niranje u visokom kvalitetu, za šta je zadužen skener koji ima optičku rezoluciju od 1200 tačaka po inču.

Sa HP Color LaserJet-om CM1319 mfp, vrhunski kolorni otisci su postali dostupni velikom broju korisnika. Sada i male firme mogu sebi da priušte da u sopstvenoj režiji odštampaju male tiraže propagandnog materijala vrhunskog kvaliteta, a da pri tom dobiju uređaj koji je veoma upotrebljiv i u svakodnevnom radu

Leave a Reply