Hardware

HP demantuje prestanak proizvodnje personalnih računara

Vodeći proizvođač personalnih računala u svetu, američki Hewlett-Packard objavio je prošle nedelje da će za 7,1 milijardu funti (11,7 milijardi dolara) kupiti britansku softversku tvrtku Automony u sklopu strateške preorijentacije poslovanja.

Tom prilikom neke agencije su sa vešću prenele ida će HP ubuduće prestati da proizvodi hardver i preorijentisati se na softver.

Ali, iz HP-a su objavili demanti u kom se navodi da je “Uprava kompanije HP ovlastila HP-ov menadžment da istraži postojeće strateške alternative za HP-ovu poslovnu jedinicu Personal Systems Group (PSG). One se trenutno kreću od izdvajanja (spin-off) poslovanja i prodaje njegovih deonica javnosti do prodaje poslovanja ili njegova zadržavanja. Inače, i dalje ćemo plasirati personalne računare na tržište, te ćemo vas obavestiti o bilo kakvim novim događanjima i razvoju situacije.

Sa vrednošću od 42 milijarde dolara, PSG je najveći proizvođač personalnih računara na svetu, sa najvećim udelom na tržištu i najvećom profitabilnošću u industriji ličnih računara širom sveta, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply