Hardware

HP oblikuje budućnost serverske tehnologije s izuzetno malom potrošnjom energije

HP najavljuje novi program koji čine nova serverska platforma, laboratorija upoznavanje korisnika i partnerski ekosistem koji će korisnicima pomoći da značajno smanje kompleksnost, upotrebu energije i troškove.
HP-ov novi program, projekat Moonshot, koristi tehnologiju konvergentne infrastrukture da bi omogućio deljenje resursa (storidž, mreža, upravljanje, napajanje i hlađenje) između hiljada servera. Na taj način priprema se put ka budućnosti u kojoj će izuzetno veliki računarski sistemi koristiti malo energije, što je bitno za web, cloud i druga zahtevna okruženja.
Projekat Moonshot je osmišljen tako da podstakne napredak serverske tehnologije koja koristi manje energije, dok podstiče tržišnu saradnju radi postavljanja novih temelja u oblasti izuzetno velikih okruženja kao što su cloud usluge i računarski sistemi na zahtev.
Zahvaljujući ovim naporima, očekuje se da efikasnost data centara dostigne nove rekorde za određene tipove opterećenja i aplikacija, uz upotrebu do 89 odsto manje energije i do 94 odsto manje prostora, uz smanjivanje ukupnih troškova i do 63 odsto, u odnosu na tradicionalne serverske sisteme.

Leave a Reply