Hardware · Notebook-Netbook

HP predstavio nove EliteBook uzdanice

Kompanija Hewlett-Packard juče je prezentovala nove modele računara iz svoje velike ponude. Ultra prenosivi racunari koji nose oznaku EliteBook, od kojih najmanji teži samo 1,4 kg, ističu se naprednim funkcijama

Inspirisan avio-inženjeringom HP EliteBook 2530p dizajniran je za profesionalce koji su stalno u pokretu. Poseduje najnovije mobilne tehnologije i HP DuraCase, set vizuelno primamljivih i pouzdanih karakteristika, poput spoljašnjosti od izbrušenog anodiziranog aluminijuma i kućišta od legure magnezijuma. Napravljen je tako da zadovolji zahtevne vojne testove koji mere nivo pouzdanosti u različitim okruženjima i rad pri ekstremnim temperaturama.

HP EliteBook 2730p Notebook PC je ultra-tanki, konvertibilni tablet računar visokih performansi koji se odlikuje inovativnim dizajnom. Rotiranje ekrana transformiše ga u Tablet računar koji je debeo samo 2,8 cm. Nove funkcije uključuju integrisani touch-pad tablet tastere i točkić za kontrolu. Oni koji često putuju mogu iskoristiti opcionalni ultra-tanki baterijski dodatak koji nudi do ukupno 12 časova rada sa baterijama.

Stilizovan i snažan, HP Compaq 2230s Notebook PC prenosni računar ima ekran od 12,1 inča širokog formata i satensku, reflektivnu, black-on-black površinu. Sa Wi-Fi sertifikovanim bežičnim WLAN povezivanjem i integrisanom Bluetooth® bežičnom tehnologijom, poslovni korisnici koji su često u pokretu mogu poslati i primiti e-mail ili pristupiti Internetu i kada su na poslu, kod kuće ili svojim omiljenim javnim mestima. Ovaj modernizovani klasični poslovni prenosni računar uključuje HP 3D DriveGuard, koji koristi tri-osovinski akcelerometar koji detektuje iznenadne pokrete i inicira akciju zaštite, pomažući u zaštiti hard diska od udaraca ili ispuštanja.

Kompanija Hewlett-Packard postavila je novi rekord u mobilnom računarstvu – do 24 časa neprekidnog rada prenosnog računara sa jednim punjenjem baterije. Novi HP EliteBook 6930p opremljen opcionom baterijom velikog kapaciteta radio je, prema standardnim testovima, neprekidno 24 časa.

HP EliteBook 6930p napravljen je za poslovne ljude koji su stalno na putu i poseduje hard disk otporan na udarce, poboljšan ekran i tastaturu otpornu na prosipanje tečnosti, čime se podaci dodatno štite.

HP je predstavio i modele prenosnih računara koji zadovoljavaju najvažnije potrebe profesionalaca kreativne industrije tako što im omogućava da vrhunske grafičke radne stanice ponesu sa sobom gde god da krenu.

HP EliteBook 8730w napravljen za grafički najzahtevniju upotrebu i jedina je mobilna radna stanica sa HP DreamColor ekranom dijagonale 17 inča, koja prikazuje više od 16 miliona boja. To je znatno poboljšanje u odnosu na 260 hiljada boja koje prikazuju standardni ekrani prenosnih računara. Ovaj model dolazi sa Intelovim četvorojezgarnim procesorima, 8 GB memorije i novom generacijom NVIDIA Quadro FX kartica koje mogu da koriste do 1 GB sopstvene memorije.

HP EliteBook 8530w i HP EliteBook 8530p modeli poseduju profesionalne grafičke mogućnosti u zgodnom mobilnom formatu, koje ih čine idealnim za zahtevne korisnike koji se bave animacijom, video i TV produkcijom, fotografijom, dizajnom ili projektovanjem. Oba računara imaju ekran dijagonale 15,4 inča, koriste Intel CoreTM 2 Duo procesore i 8 GB memorije. Pored toga, HP EliteBook 8530w može da radi i sa Intelovim četvorojezgarnim procesorima za prenosne računare.

Osim prenosnih računara predstavljen je i atraktivni HP iPAQ 914 Business Messenger. Ovaj uređaj prvenstveno je namenjen poslovnim korisnicima, ali zbog lakoće upotrebe brojnih integrisanih multimedijalnih i Windows Mobile 6.1 alata savršeno odgovara svima kojima je potreban smartphone sa bogatim karakteristikama.

Pomoću njega omogućeno je obavljanje zahtevnih poslovnih poduhvata čak i sa velikih geografskih udaljenosti korišćenjem 3G mobilnog telefona, elektronske pošte, GPS navigacije, planera ili dodatnih poslovnih aplikacija.

Iz serije monitora predstavljen je HP DreamColor LP2480zx koji je revolucija u tehnologiji ekrana u boji za koju se očekuje da promeni način na koji se u kompanijama upravlja bojama. Ova tehnologija omogućava korišćenje ekrana sa preciznim bojama na svakom radnom mestu kako bi se izbegle provere boja, ponovno dizajniranje i višak probnih uzoraka.

Kao prvi pristupačan računarski ekran sa preciznim bojama u svetu, HP DreamColor LP2480zx podržava kombinaciju pune 30-bitne palete boja (omogućava raspon do milijardu boja) na širokom LCD ekranu, po neuporedivo nižoj ceni u odnosu na većinu vrhunskih, studijskih LCD monitora. Ova moćna kombinacija funkcija i cene omogućava da se izbegne stara prepreka u procesu kreiranja digitalnih sadržaja: pristupačna i konzistentna preciznost boja kod uređaja.

Leave a Reply