Hardware · PC računari

HP predstavio revolucionarne virtualizacione tehnologije

HP je predstavio svoje revolucionarne tehnologije za umrežavanje, diskove za čuvanje podataka i serverske tehnologije koje smanjuju troškove, povećavaju fleksibilnost propusnosti i poboljšavaju ukupne performanse virtuelnog okruženja servera

Ethernet modul HP Virtual Connect Flex-10 Ethernet module, paket direktno povezanih diskova za čuvanje pdoataka za HP-ov BladeSystem te server HP ProLiant DL385 G5p samo su neki su od proizvoda u HP-ovoj ponudi koji korisnicima omogućavaju da efikasno iskoriste svoje virtualizovane infrastrukture.

Iako sve veći broj firmi koriste virtualizaciju servera da bi ostvarili operativne uštede unutar svojih tehnoloških struktura, trošak umrežavanja virtuelnih srvera nastavlja rasti – na primer uobičajeni server  na koji se postavljaju virtuelni uređaji zahteva šest mrežnih veza.

U nastojanju da iskoriste prednosti svojih virtuelizovanih okruženja, kompanije nužno moraju da  ulažu u dodatnu mrežnu opremu, uključujući kartice za proširenje mreže, svičeve i kablove. Korisnik, na primer, mora kupiti skupe mrežne svičeve  u rasponima od 1Gb ili 10 Gb da bi postigao povećanu propusnost potrebnu za dodatna radna opterećenja virtuelnog servera.

HP-ov novi modul Virtual Connect Flex-10 Ethernet module prva je tehnologija interkonekcije u računarskoj industriji koja može da dodeliti propusnost od10 GB Ethernet mrežnog priključka kroz četiri veze putem mrežne kartice. Takvo povećanje fleksibilnosti propusnosti znači da nema potrebe za dodatnom opremom.

Usled toga, korisnici koji koriste virtuelne uređaje i modul Virtual Connect Flex-10 mogu na troškovima mrežne opreme ostvare uštedu i do 55%. Virtual Connect Flex-10 može uštedeti 240 W električne energije za svako kućište HP BladeSystem, odnosno 3.150 kilovat-sati godišnje u poređenju sa postojećim tehnologijama umrežavanja.

Leave a Reply