Hardware

HP proširuje ponudu Entry-level servera za srednja preduzeća

Kompanija Hewlett-Packard predstavila je nove ekonomične servere, gotova rešenja i unapređen sofver za daljinsko upravljanje koji mogu pomoći srednjim preduzećima da smanje operativne troškove, ujedno podržavajući njihov rast.

HP-ova ponuda servera sada uključuje četiri nove ProLiant platforme namenjene srednjim preduzećima, a posebno onima sa ograničenim prostorom, budžetom i IT osobljem. Jednostavni alati vode korisnike kroz konfigurisanje servera radi brze instalacije, tako da se korisnici mogu fokusirati na poboljšanje poslovanja.

Kompanija je razvila i nova poslovna rešenja za srednja preduzeća (Midmarket Business Solutions) koja smanjuju vreme i napor neophodan korisnicima i partnerima da kreiraju ili nadograde važne poslovne aplikacije za ProLiant servere.

Pored toga, HP pomaže korisnicima da uštede vreme i poboljšaju produktivnost osoblja povećanjem Lights-Out 100 Remote Management mogućnosti dodacima koji garantuju dostupnost daljinske kontrole servera.

Novi proizvodi i rešenja su deo HP-ove ponude Adaptive Infrastructure, koja pomaže korisnicima svih veličina da iskoriste prednosti infrastrukture napravljene prema potrebama njihovog poslovanja.

HP je veoma fokusiran na kreiranje tehnologija koje smanjuju kompleksnost rada srednjim preduzećima”, rekao je Paul Gottsegen, potpredsednik marketinga HP-ove grupe za industrijski standardne servere (ISS). “Sa novim proizvodima i rešenjima napravljenim tako da zadovolje njihove potrebe, korisnici u srednjim preduzećima ne moraju da budu IT eksperti da bi vodili svoje poslovanje.”

Proširena ponuda servera

Četiri nove platforme u ponudi HP ProLiant servera su serveri velikog kapaciteta koji poboljšavaju dostupnost podataka dok štite od njihovog gubitka ugrađenim Serial ATA RAID sistemom. Pored toga, ovi serveri imaju veoma efikasno napajanje koje smanjuje potrošnju električne energije.

Među novim proizvodima su:

* HP ProLiant DL180 G5 – Jeftini dvoprocesorski (2P) 2U(1) server sa najnovijom Intel® četvorojezgarnom arhitekturom, tri PCI-E slota, mogućnošću za redundantno napajanje, do 12 velikih diskova koji se mogu menjati tokom rada i 9 terabajta (TB) prostora za podatke.
* HP ProLiant DL185 G5 – Novi, jeftini 2P 2U server velikog kapaciteta idealan za razmenu elektronske pošte i poruka, rad sa video materijalom, online igranje i računsku obradu visokih performansi. DL185 ima prostor za 14 velikih diskova koji se mogu menjati tokom rada, 10,5 TB skladišnog prostora, podržava dvojne mrežne kartice (NIC), ima tri PCI-Express slota i mogućnost za redundantno napajanje.
* HP ProLiant DL165 G5 – Ovo je 2P 1U server koji nudi izuzetnu kombinaciju cene, performansi i fleksibilnosti. DL165 prvi na tržištu ima i četiri 3,5″ hard diska za zahtevne aplikacije ili potrebe za kapacitetom.
* HP ProLiant DL160 G5 – Najavljen u novembru, ali tek sada dostupan, DL160 G5 je napravljen tako da zadovolji srednja preduzeća sa potrebama za visokim računskim performansama zahvaljujući zgusnutoj 2P 1U konfiguraciji optimizovanoj za Intelovu najnoviju četvorojezgarnu arhitekturu. Ima dva PCI-Express x16 2.0 slota, podršku za veće brzine magistrale, opcije za veću efikasnost i duplo veći skladišni prostor u odnosu na prethodne generacije.

Nove funkcije imaju i serveri ProLiant ML110 G5, ML150 G5, ML310 G5 i DL320 G5p.

Nova HP rešenja bave se kontinualnošću, bezbednošću i efikasnošću

Preko svojih partnera, HP nudi i gotova rešenja koja se jednostavno pokreću kao i alate namenjene srednjim preduzećima. HP je sarađivao sa Microsoftom i Citrixom da bi napravio nova poslovna rešenja za srednja preduzeća za ProLiant servere.

Sa ugrađenim Serial ATA RAID (Redundant Array of Independent Disks) i Lights-Out poboljšanjima novih ProLiant servera, poslovna rešenja za srednja preduzeća obezbeđuju bolju kontinualnost i efikasnost rada. Konfiguracije koje je HP odobrio uključuju:

* Citrix Access Essentials – Veoma pouzdan način rešavanja dve najčešće brige srednjih preduzeća: bezbednost i siguran pristup na daljinu. Kroz ovo rešenje, korisnici mogu pristupiti važnim poslovnim aplikacijama i podacima sa daljine, bilo kroz svoju mrežu ili sa mobilnog uređaja. Ovo rešenje omogućava da se korisnički podaci menjaju, štite i čuvaju na jednoj, centralnoj lokaciji, što preduzeću obezbeđuje mir i usklađenost sa regulatornim zahtevima.
* Microsoft Exchange Server 2007 – Rešenje koje omogućava korisnicima da konsoliduju i standardizuju svoje okruženje za razmenu poruka na dokazanoj platformi. Ova ponuda obezbeđuje rešenje za administraciju, performanse i mogućnost pomaganja srednjem preduzeću da smanji troškove i iskoristi hardver efikasnije, te optimizuje IT potrošnju.

Pored toga, HP je razvio partnerske pakete (Partner Kits) za ProLiant servere da bi omogućio prodajnoj mreži da odmah prepozna vrednost i prednosti novih proizvoda i usluga. Ovi paketi sadrže prodajne informacije, materijale za kampanje i informacije o korisničkim rešenjima.

Jednostavno daljinsko upravljanje

Da bi pomogli srednjim preduzećima da uštede vreme i pojednostave upravljanje ProLiant 100 serijom servera, HP dodaje nekoliko novih funkcija HP Lights-Out 100 Management kontroli koja uključuje:

* podršku za virtuelni DVD-ROM tako da su optički uređaji na računarima dostupni udaljenim serverima tokom pokretanja ili rada čime se štedi vreme i troškovi administracije; i,
* podršku za virtuelne USB 2.0 medije što značajno poboljšava performanse i pouzdanost prenosa podataka na daljinu dok obezbeđuje da su korisnici usklađeni sa najnovijim USB standardima.

Sa Lights-Out 100i Advanced Pack, Lights-Out 100i Select Pack i Lights-Out 100c Remote Management Card korisnici dobijaju pristup efikasnoj, bezbednoj udaljenoj kontroli za ProLiant 100 seriju servera. Ključne prednosti uključuju:

* upravljanje ProLiant G5 serverima sa bilo koje lokacije;
* instalacija ili nadgradnja softvera preko interneta ili lokalne mreže; i
* praćenje stanja hardvera poput ventilatora, temperature i napajanja.

Dodatna podrška za servere

Uz nove servere dolazi i HP Total Care podrška koja je nedavno proširena posebnim opcijama za srednja preduzeća. Total Care ponuda uključuje podršku, usluge i programe koji pomažu kompanijama da donesu odluke o tehnologijama, maksimizuju investicije u tehnologiju radi brzog povraćaja uloženog novca i održavanje bezbednosti poslovanja.

Pored toga, HP ProLiant ponudu proširuju i HP Care Pack usluge koje uz jeftinu doplatu nadograđuju ili proširuju standardne garancije paketima podrške koji se lako koriste. Care Pack usluge sadrže opcije koje pomažu da se smanje rizici u radu podrškom sa rasponom od pomoći oko hardvera i softvera do naprednih proaktivnih usluga važnih za kontinuitet rada.

Korisnici koji koriste HP-ovu tehnologiju mogu iskoristiti prednost finansiranja, lizinga i rešenja za upravljanje resursima koje nudi HP Financial Services. HP Financial Services pomaže korisnicima da nađu najniže ukupne troškove vlasništva – od planiranja i nabavke tehnologije do zamene i penzionisanja. Dodatne informacije dostupne su na www.hp.com/hpfinancialservices.

Dostupnost i cene

HP ProLiant DL160 G5 i DL185 G5 su već dostupni na tržištu, a DL180 G5 i DL165 G5 bi trebalo da se pojave u narednih 90 dana. ProLiant partnerski paketi će takođe biti dostupni u narednih 90 dana.

Cene za DL160 G5 počinju od 950 evra, a za DL185 G5 od 1.390 evra. Cene poslovnih rešenja za srednja preduzeća mogu se saznati od HP-ovih partnera i zavise od broja korisnika ili neophodnih kapaciteta. Lights-Out 100i Advanced Pack košta 160 evra po licenci, Lights-Out 100i Select Pack 80 evra po licenci, a Lights-Out 100c Remote Management Card staje 175 evra.

Više informacija o HP ProLiant serverima dostupno je na www.hp.com/go/proliant. Više informacija o HP Midmarket Business Centeru dostupno je na www.hp.com/sbso/serverstorage/partnerships-mid-sized.html

Leave a Reply