Hardware · Notebook-Netbook

HP širi ponudu poslovnih prenosnih računara i predstavlja model HP EliteBook

Kompanija Hewlett-Packard predstavlja izdržljivi prenosni računar HP EliteBook, inspirisan avio-dizajnom, kao jedan od sedam novih proizvoda u HP-ovoj liniji poslovnih modela za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, koji povezuju funkcionalnost i sofisticirani dizajn.Predstavljen na HP-ovom događaju Connecting Your World, HP EliteBook prvi je član nove familije prenosnih računara koja se priključuje HP Compaq seriji poslovnih prenosnih računara radi stvaranja jedne od najraznovrsnijih ponuda poslovnih modela u istoriji kompanije. Novi proizvodi se izdvajaju savremenim izgledom i dizajnom koji obezbeđuje uravnoteženu mobilnost koju profesionalci zahtevaju.

Napravljen tako da zadovolji višestruke testove izdržljivosti, HP EliteBook poseduje najnovije mobilne tehnologije i HP DuraCase, set vizuelno primamljivih i pouzdanih funkcija poput spoljašnjosti od izbrušenog anodiziranog aluminijuma i kućišta od legure magnezijuma, kako bi računar bio maksimalno zaštićen i zadržao dobar izgled duže vremena.

HP predstavlja i najnovije HP Professional Innovations aplikacije za poslovne prenosne računare. To uključuje HP File Sanitizer program koji trajno uništava odabrane fajlove po vojnim standardima i HP QuickLook2 programsku podršku koja obezbeđuje izuzetno brz pristup elektronskoj pošti, kalendaru, listi zadataka i adresaru.(1) HP SpareKey funkcija rešava probleme oko zaboravljanja lozinki tako što koristi niz od tri predefinisana identifikaciona pitanja da bi korisniku dozvolila pristup sistemu.(2)

“Inovativan dizajn HP EliteBook računara kombinuje elegantan i sofisticiran izgled sa izdržljivošću neophodnom da se zadovolji mobilno radno okruženje koje se stalno razvija”, rekao je Charl Snyman, potpredsednik i generalni direktor za proizvode namenjene krajnjim korisnicima u HP-ovoj grupi za personalne sisteme u EMEA regionu. “Pored toga, HP je napravio pravi miks hardvera i softvera kako bi dizajnirao poslovni prenosni računar koji pruža poboljšanu bezbednost i vrhunsku pouzdanost u lepom I otmenom kućištu.”

Serija HP poslovnih prenosnih računara je jedna od prvih koja nudi izbor najnovijih procesora, uključujući AMD TurionTM 64 X2 Ultra dvojezgarne mobilne procesore(3) i najnoviju Intel® Centrino® 2 procesorsku tehnologiju, kao i Intel Centrino 2 sa vProTM tehnologijom.(4,5)

Uz pomoć HP Mobile Broadband veze, odabrani prenosni računari pružaju najsavremenije mogućnosti bežičnog povezivanja. Pomoću ugrađene Qualcomm Gobi tehnologije HP prenosni računari koriste jedan modul, HP un2400, da podrže više mobilnih širokopojasnih mrežnih tehnologija i nekoliko mobilnih operatora. Ova funkcija povećava mogućnosti rominga i daje širi izbor i fleksibilnost u odabiru mobilnog paketa usluga za prenos podataka.(6)

Tokom projektovanja svih HP poslovnih prenosnih računara vođeno je računa o životnom okruženju. Tako su novi modeli opremljeni funkcijama vezanim za energetsku efikasnost. Takođe, izrađeni su od materijala koji se lakše recikliraju i smanjen je nivo supstanci štetnih po okruženje. Na primer, na tržištu je dostupno nekoliko prenosnih HP računara sa LED Illumi-Lite ekranom bez žive, koji je lakši i energetski efinasniji u odnosu na standardne ekrane na prenosnim računarima. Štaviše, HP je sebi postavio cilj da u potpunosti ukloni živu, potencijalno opasnu supstancu koja se obično nalazi u računarskim ekranima, iz svojih prenosnih računara do 2010. godine.

Elitni profesionalci u pokretu

Sa dizajnom inspirisanim avio-inženjeringom, HP EliteBook je napravljen za profesionalce koji su stalno u pokretu. Poseduje hard disk otporan na udarce i tastaturu otpornu na tečnost, kako bi mogao da zaštiti podatke od udaraca, ispadanja računara i prosipanja tečnosti. Napravljen je tako da zadovolji zahtevne MIL-STD 810F vojne testove(7) koji mere nivo pouzdanosti u različitim okruženjima i rad pri ekstremnim temperaturama iznad 60 i ispod -29 stepeni celzijusa, kao i u uslovima snažnih vibracija i visoke vlažnosti.

Unutrašnjost HP DuraCase kućišta od magnezijuma oblikovano je kao saće i termalno je spojeno sa anodiziranim aluminijumom radi što čvršće konstrukcije. HP EliteBook poseduje i unapređenu zaštitu ekrana koji može izdržati do 80% snažnije savijanje u odnosu na ranije modele. Pored toga, anodizovani aluminijum, zajedno sa HP DuraFinish zaštitnim slojem, je korišćen za izradu palm-rest površine koja je sada 6 puta otpornija na grebanje u poređenju sa dosadašnjim prenosnim računarima. Upotrebljeni materijali se lakše recikliraju što čini sistem odgovornijim prema životnom okruženju i omogućava jednostavno uklanjanje po isteku veka trajanja.

Osnovna ENERGY STAR® HP EliteBook 6930p konfiguracija teška je samo 2,1 kilogram. Poseduje široki ekran dijagonale 14,1 inč, a dostupan je i sa LED Illumi-Lite ekranom bez žive.(8)

Postavljajući nove standarde produktivnosti u pokretu ,HP EliteBook 6930p obezbeđuje do 15 časova(9) kombinovanog trajanja autonomije uz upotrebu Ultra Capacity dodatne baterije radi celodnevne produktivnosti. U ponudi je i opciona web kamera rezolucije 2 megapiksela sa Business Card Reader aplikacijom i čitavim rasponom integrisanih bežičnih i bezbednosnih rešenja.(8)

Korisnici mogu izabrati i ATI Mobility Radeon HD 3450 grafičku karticu sa najviše 256 MB sopstvene memorije za upotrebu u grafički intenzivnijim radnim okruženjima ili najnoviji Intel Graphics Accelerator radi optimalnih performansi.

Ključna poslovna mobilnost

Nedavno redizajnirana “b” serija poslovnih prenosnih računara izdvaja se završnom obradom srebrne boje i konstrukcijom od legure magnezijuma. Novi dizajn uključuje HP DuraFinish, providni zaštitni sloj preko kućišta ekrana i palm-rest površine koji su sada tri puta otporniji na grebanje u odnosu na ranije modele. Prenosni računari “b” serije podržavaju i opcionu HP Mobile Broadband vezu, HP Universal Accessories dodatnu opremu, kontrolu osetljivu na dodir i Privacy Manager za HP ProtectTools. Serija “b” nudi idealnu kombinaciju najvažnijih funkcija potrebnih za poslovnu mobilnost i obuhvata sledeće modele:

  • HP Compaq 6530b – Prenosni računar dizajniran za profesionalce koji su stalno u pokretu, često menjaju mesto rada u kancelariji i povremeno putuju. Model 6530b je veoma mobilan i koristi najnovije Intel procesore kako bi ispunio potrebe korisnika za povezivanjem uz pomoć HP Mobile Broadband (5) i sertifikovane WLAN(10) veze kao i Bluetooth® bežične tehnologije. Uz ekran dijagonale 14,1 inč, kućište od legure magnezijuma i početnu težinu od 2,41 kilogram, ovaj prenosni računar predstavlja rešenje za rad na terenu bez umanjivanja funkcionalnosti, bezbednosti i performansi.
  • HP Compaq 6730b i HP Compaq 6735b – Namenjeni profesionalcima koji žele široki ekran dijagonale 15,4 inča, poboljšanu bezbednost i značajne mogućnosti povezivanja uz HP Mobile Broadband vezu, ovi modeli koriste najnovije Intel i AMD procesore i podržavaju HP Universal Accessory dodatnu opremu. Pored početne težine od samo 2,69 kilograma, oba modela karakteriše čvrsta forma i snažna kompozicija.

Standardna serija “s” poseduje satensku, sjajnu završnu obradu crne boje koja daje savremeniji izgled klasičnim poslovnim prenosnim računarima. Modeli HP-ove “s” serije obiluju bezbednosnim funkcijama koje uključuju i HP ProtectTools Security Manager. Drive Encryption opcija iz HP ProtectTools aplikacije omogućava kodiranje informacija na hard disku tako da osetljivi podaci nisu čitljivi ako je računar ukraden ili izgubljen. Sa ciljem dodatne zaštite podataka File Sanitizer funkcija trajno briše pojedine fajlove, foldere i privatne podatke, a pored toga serija “s” poseduje HP 3D DriveGuard funkciju koja koristi merač ubrzanja sa tri ose. Ovaj merač ima funkciju da, kada detektuje iznenadne pokrete, otpočne preventivne akcije koje hard disk štite od udaraca i padova.

  • HP Compaq 6730s i HP Compaq 6735s – Namenjeni malim preduzećima i zaposlenima na terenu ovi modeli pružaju široki ekran dijagonale 15,4 inča i Intel ili AMD procesore koji zadovoljavaju visoke zahteve za performansama i povezivanjem. Zahvaljujući sertifikovanoj WLAN(10) vezi i integrisanoj Bluetooth bežičnoj tehnologiji korisnici mogu slati i primati elektronsku poštu ili koristiti internet na poslu, kod kuće ili putem njihovih omiljenih bežičnih pristupnih tačaka (hotspots).
  • HP Compaq 6830s – Prenosni računar sa širokim ekranom dijagonale 17 inča koji predstavlja i najveći ekran u ovoj seriji. Model 6830s donosi više mogućnosti za povezivanje i dodatne opcije za grafičku karticu, uključujući ATI Mobility Radeon HD 3410 sa 256 MB GDDR2 video memorije, kao i ATI HyperMemory funkciju koja proširuje memoriju dostupnu grafičkoj kartici upotrebom sistemske memorije. U ovaj model su ugrađeni i najnoviji Intel CoreTM 2 Duo procesori.

HP nastavlja da unapređuje iskustva korisnika u pokretu asortimanom nove kompatibilne dodatne opreme poput poboljšane osnovne i napredne doking stanice (Docking Station) i HP Extended Life baterije koja se uklapa u sofisticirani dizajn, izdržljivost, funkcionalnost i lakoću upotrebe novih HP poslovnih prenosnih računara.
Više informacija o HP-ovoj ponudi prenosnih računara dostupno je na adresi www.hp.com/personal.

Leave a Reply