Hardware · PC računari

HP štampači osvojili pet EDP-ovih nagrada

Pet proizvoda iz HP-ovog portfelja za komercijalno štapanje osvojilo je nagradu udruženja European Digital Press Association (EDP) za najbolji proizvod godine 2008., saopštili su iz HP-a.

Kako se navodi, EDP-ovo tehničko veće, čiji su članovi nezavisni savetnici, urednici, inženjeri te ostali relevantni stručnjaci, ocenjivali su proizvode lansirane na tržište u razdoblju od aprila 2007. do aprila 2008. godine te HP-u dodelili nagrade za najbolji proizvod godine u nekoliko kategorija:

• višenamenski štampač u boji HP CM8060 Color MFP sa tehnologijom Edgeline – Najbolji high-end višenamenski štampač u boji
• HP Designjet Series H35000 – Najbolji entry-level flatbed štampač
• HP Indigo 5500 – Najbolja mašina za štampu u boji
• HP Scitex XP 5300 – Najbolji štampač  za vrlo široke formate (3M+)
• HP Everyday Pigment Ink Glossy Photo Paper – Najbolji fotografski papir širokog formata

Udruženje EDP (European Digital Press Association) je novooformljeno evropsko udruženje za rastuću industriju digitalne štampe. Osnovali su je predstavnici sedam vodećih evropskih časopisa o digitalnoj štampi pre dve godine u Salzburgu u Austriji.

Kako se navodi u saopštenju, moćni višenamenski štampač u boji HP CM8060 Color MFP  sa tehnologijom Edgeline osmišljen je da na način zadovolji najrazličitije potrebe poslovnih korisnika koji rade u malim, srednjim i velikim firmama, a koje trebaju vrlo brz, svestran, višenamenski uređaj koji će proizvoditi široki spektar crno-belih dokumenata i dokumenata u boji vrhunskog kvaliteta.

Uređaj povećava produktivnost zahvaljujući velikim brzinama štampanja, i to do 50 stranica u minuti (pap) u boji, odnosno 60 pap u crno-beloj varijanti. Osim toga, sa lakoćom ‘barata’ velikim količinama štampe i cenovno je veoma isplativ.

Pomaže u kontroli troškova poslovanja te pruža najbolje rezultate od svih uređaja iste klase i pouzdanost pri štampi i kopiranju.

Leave a Reply