Hardware · PC računari

HP vodeći isporučilac x86 servera u Americi, EMEA regionu, Aziji i Japanu

Prema podacima za 2008. godinu koje je objavio IDC, HP je nastavio da dominira većim delom svetskog tržišta servera svojim HP ProLiant i HP Integrity linijama servera.

Izlazeći u susret zahtevima klijenata za povećanjem snage procesora sa većim stepenom povratka investicije, HP je postigao 36,3 odsto udela u isporučenim jedinicama i 29 odsto udela u proizvodnom prihodu za četvrti kvartal 2008. Ovim je HP zadržao prvu poziciju u isporuci servera, kao i u ostvarenom prihodu na tržištu u odnosu na četvrti kvartal prošle godine. Među pet najvećih svetskih proizvođača, HP je proizvođač sa najvećim brojem serverskih jedinica i najvećim prihodom na tržištu u četvrtom kvartalu, ukoliko posmatramo godinu za godinom.
HP ProLiant je vodeći na tržištu po broju isporučenih x86 servera u poslednjih 50 kvartala, kako je izvestio IDC. Po prvi put od 2003. godine, HP je na liderskoj poziciji na tržištu x86 servera u Americi, sa rastom udela od 6,4 odsto godinu za godinom. Sa HP ProLiant serverima, HP trenutno isporučuje više x86 servera od ostalih proizvođača.
Kako i velike kompanije i kompanije srednje veličine usvajaju tehnologiju sve intenzivnije, tako i tržište blejd servera nastavlja sa brzim rastom. Prema podacima IDC-a, HP na tržištu blejd servera drži 54,8 odsto prihoda proizvodnje i 51,5 odsto broja isporučenih jedinica za četvrti kvartal 2008.
Da bi smanjile troškove i povećale efikasnost u kritičnim okruženjima, organizacije nastavljaju da se prebacuju sa proizvođača poput IBM-a na HP Integrity sisteme.

Leave a Reply