Hardware

HyperX predstavio PCIe SSD visokih performansi

HyperX, članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda, predstavila je HyperX Predator PCIe SSD. Dostupan od februara, HyperX Predator PCIe SSD biće najnoviji SSD u HyperX liniji koji raspolaže najvećombrzinom do sada.

HyperX Predator PCIe SSD dolazi u velikim kapacitetima (240GB i 480GB) i neverovatnim brzinama koje dovode sistem do krajnje ivice performansi. Verzija od 960GB će biti dostupna kasnije u prvom/drugom kvartalu 2015. godine.  Brži od SSD-ova sa SATA standardom, 2.0×4 generacija interfejsa pruža brzine čitanja do 1400MB/s i brzinu ispisa 1000MB/s za multitasking veoma dobrog odziva i uopšte brži sistem. Pokreće ga Marvell 88SS9293 kontroler. M.2 format  i M.2 PCIe slot obezbeđuju podršku za platformu nove generacije. Kao dodatak tome, dostupna je verzija diska sa opcionim adapterom za HHHL format (Half-Height, Half-Length) kako bi se koristio i u velikom broju postojećih matičnih ploča bez M.2 priključka. HHHL adapter je adekvatan kako za standardna tako i za kućišta malog profila.

“Budući da zahtevni korisnici desktop računara i korisnici data centara traže bolje performanse kako bi prevazišli ograničenje od  6Gb/s SATA, Marvell X4-lane PCIe SSD Controller 88SS9293 omogućava munjevitobrze SSD performanse,” izjavio je Majk Čen, direktor marketinga za Storage BU proizvode kompanije Marvell. “Zadovoljstvo nam je da radimo sa HyperX timom i omogućimo veći propusni opseg za sisteme klijenata i korisničke data centre koji žele da maksimalno uvećaju performance svojih storage sistema.”

“HyperX ima zadovoljstvo da uskoro predstavi svoj najbrži HyperX SSD. PCIe form faktor postiže ekstremne brzine tokom  obrade kompresovanih i nekompresovanih podataka,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Blisko smo sarađivali sa Marvell-om kako bismo proizveli HyperX Predator PCIe SSD koji donosi bolje performance i on to zaista i pruža zahvaljujući multi-taskingu jako brzog odziva i ukupno bržim performansama uređaja.”

HyperX je divizija za uređaje visokih perfomansi kompanije Kingston Technology koja obuhvata proizvode kao što su DDR3 memorija visokih perfomansi, SSD-ovi, USB fleš diskovi i slušalice sa mikrofonom. Namenjen gejmerima, overklokerima i entuzijastima, HyperX je poznat širom sveta po kvalitetu, perfomansama i inovacijama. HyperX je posvećen e-sportu i sponzoriše više od 20 timova širom sveta uz glavno sponzorstvo Intel Extreme Masters-a. HyperX se može naći na mnogim događajima kao što su Brasil Game Show, China Joy,DreamHack, gamescom i PAX.

Leave a Reply