Hardware

IBM slavi 50 godina mainframe tehnologije

Kompanija IBM je najavila nova cloud rešenja za mejnfrejm koji će pomoći klijentima i provajderima servisa da smanje troškove i da brzo primene proverene cloud servise sa mejnfrejm tehnologijom.

 

Ovo saopštenje je objavljeno samo dan nakon proslave 50. godišnjice jednog od najznačajnijih događaja koji je promenio IT industriju, biznis i svet kakav poznajemo-mejnfrejm računarsku arhitektruru.

ibm mainframe

Mejnfrejm je platforma koja je pomogla da se oblikuje i kreira današnja industrija; pomaže kompanijama da se iznova menjaju i podržava globalnu ekonomiju i rast bezbednih transakcija i podataka za kompanije, nauku, ljude iz akademskih krugova, vladu i za korisnike širom sveta.

 

Najava uključuje i prvi integrisani sistem z- IBM Enterprise Cloud System. Kompanija IBM ostaje posvećena izgradnji i unapređenju mogućnosti zEnterprise platforme, sa novim rešenjima i mogućnostima za svoje klijente i partnere – mala i srednja preduzeća širom sveta.

Nove ponude za Sistem z će pružiti klijentima platformu za brz razvoj i primenu mobilnih aplikacija i kompletnu integraciju istih sa svojim osnovnim poslovnim procesima, aplikacijama i podacima. Kompanija IBM takođe predstavlja novi model plaćanja za mejnfrejm klijente koji će im omogućiti da plate samo za kapacitete računara koji im je potreban i koji koriste.

Kao dodatak mobilnim rešenjima, kompanija IBM je takođe objavila seriju noviteta u ponudi koje će pomoći klijentima da dobiju još bolji uvid u svoje baze podataka, uključujući:

 

zDoop softver-Radeći sa kompanijom Veristorm, IBM će omogućiti prvi komercijalni Hadoop za Linux na z Sistemu. Ovo omogućava klijentima da izbegnu niz aktivnosti sa podacima kako bi se održala sigurnost i kontrola upravljanja.

 

Fleš za mejnfrejm– Nova generacija flash memorije na IBM DS8870 može omogućiti kraće vreme uvida uz 4 puta bolje performance u odnosu na SSD.

 

Stalna integracija za System z – Smanjuje ciklus isporuke aplikacija sa nekoliko meseci na nekoliko nedelja ili dana. Nova verzija IBM CICS Transaction servera pruža unapređenu mobilnu i cloud podršku za CICS, za kompanije koje obavljaju više od milijardu transakcija dnevno.

 

IBM WebSphere Liberty z/OS Connect – brzo i sigurno korišćenje interneta, cloud servisa i mobilni pristup z/OS podacima.

 

IBM Security zSecure SSE – zSecure može da usmeri sigurnosne aktivnosti na QRadar SIEM da bi se obezedio integrisani system raportiranja o bezbednosti kompanije.

Leave a Reply