Hardware

iF Gold Design Award za Verbatim

Verbatim je osvojio iF-ovu zlatnu nagradu za dizajn proizvoda za 2011., za svoj Clip-it USB Drive. Predstavnici Verbatima nagradu su primili na ceremoniji dodele iF-ovih zlatnih dizajnerskih nagrada prvog dana CeBIT-a 2011. u Hanoveru.

Verbatimov Clip-it USB Drive je jednostavno, a genijalno rešenje koje kombinuje USB memoriju sa spajalicom koja se lako kači za papir ili druge tanke predmete. U konkurenciji za nagrade ove godine se našlo 2.756 proizvoda iz 43 zemlje, od kojih je na kraju nagrađeno samo 50. Žiri je izabrao pobednike razmatrajući kvalitet dizajna, funkcionalnost, završnu obradu, odabir materijala, nivo inovativnosti, uticaj na životnu okolinu, ergonomiju, jednostavnost upotrebe, sigurnost, vrednost tržišne marke i tržišno označavanje.

Verbatim je dobio posebne pohvale: “Pametan dizajn ovog proizvoda izuzetno proširuje spektar upotrebe. Vrlo lep, savremen uređaj koji morate imati! ”

“Samo izuzetna dizajnerska dostignuća nagrađena su iF-ovom zlatnom nagradom i ponosni smo da smo je ove godine primili prvi put“, rekao je Rüdiger Theobald, EUMEA Marketing Director u Verbatimu. “Dostupan u nekoliko živih boja, Verbatimov Clip-it USB Drive kombinuje USB memoriju sa jednostavnom funkcionalnošću spajalice za papir, što ga čini čudesno praktičnim rešenjem za dnevne poslove ili za privatne korisnike.”

Nakon što je Clip-it USB Drive osvojio nagradu Red Dot “Best of the Best” Design Award u 2010., iF-ova zlatna nagrada je druga za dizajnera Armana Emamija i Verbatim.

Leave a Reply