Hardware

Inovacije iz Toshibe, uvek korak napred

Možda će se mnogi od vas iznenaditi, ali zvaničan slogan Toshibe koji glasi „Vodeće inovacije” ne odnosi se samo na ITC sektor, s obzirom da je Toshiba pionir i lider i u nekoliko drugih sektora. Naše iskustvo i inovativni duh potiču od duge tradicije uvođenja revolucionarnih proizvoda. Evo nekih primera.

Ne preterujemo kada to kažemo, jer je kompanija Tanaka Seizosho, jedan od dva stuba koji su se spojili u današnju kompaniju Toshiba, bila prvi proizvođač telegrafske opreme u Japanu 1875. godine. Drugi stub, kompanija koja se prvo zvala Hakunetsusha a potom Tokyo Electric, osnovana je 1890. u Japanu i prva je počela da se bavi proizvodnjom električnih sijalica.

Zahvaljujući tradiciji dugoj 136 godina, Toshiba je jedna od malobrojnih kompanija na svetu koja ima širok asortiman ponude, od digitalnih proizvoda i usluga, preko elektronskih uređaja i komponenti, kućnih aparata do sistema društvene infrastrukture. Drugim rečima, nudimo sve od LED televizora, ultra book računara i memorijskih jedinica preko LED sistema osvetljenja, sistema za proizvodnju struje, solarnih ploča do tehničke opreme za liftove.

Jedna od tajni Toshiba raznovrsnosti i iskustva leži u najmodernijim centrima za istraživanje koji imaju jednu od vodećih uloga u kompaniji i među najvećim su u Japanu. Toshibina „Organizacija za istraživanje i razvoj” pokriva sve četiri oblasti poslovanja i obuhvata centre širom sveta, kao što su Kembridž i Bristol (Engleska), Peking (kina) i Ome (Japan).

ožda se pitate kako bi bilo koja od ovih inovacija mogla da ima uticaja na vaš život?

• Toshiba osvetljava Tajms skver u Njujorku elektronskim bilbordom širine 15 metara. Isto tako, legendarno odbrojavanje za Novu godinu 2010/2011 na tom mestu, kom je prisustvovalo više od milion ljudi, obezbedila je Toshiba

Leave a Reply