Hardware

Inovativne LG veš mašine biće premijerno predstavljeni na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće novu liniju energetski efikasnih veš mašina, koje odlikuje revolucionarna TurboWash™ tehnologija, zahvaljujući kojoj je čitav ciklus pranja gotov za samo 49 minuta. Uz pomoć ove napredne tehnologije, najnovije ekološke LG veš mašine ne samo da ispunjavaju standarde A+++ energetske klase, već ih prevazilaze za 55 odsto. Najnovije mašine za pranje veša takođe pomažu svojim vlasnicima da smanje račun za struju, bez kompromisa u performansama.

TurboWash™ tehnologija

Ova revolucionarna tehnologija LG veš mašina sa prednjim punjenjem može da uštedi 36 minuta sa pola punjenja pri korišćenju programa za pranje pamučnih materijala. Ciklusi pranja koji se najčešće koriste, (Cotton, Cotton Large, Mix i Easy Care) traju samo od 49 do 59 minuta. Korišćenjem TurboWash™ režima, potrošnja energije se smanjuje do 15 odsto, a potrošnja vode do 40 odsto, praveći idealan kompromis kada su u pitanju brzina pranja i računi za struju. Štaviše, tokom ispiranja veša, jedinstvena Jet spray mlaznica punih 2 minuta ispušta vodu maksimalnom snagom, čime u potpunosti ispira deterdžent iz odeće, koristeći manje vode i energije.

6 Motion Direct Drive tehnologija

Ova tehnologija koristi kombinaciju 6 različitih posebno prilagođenih pokreta, čime omogućava idealne režime pranja za različite tipove odeće. Efektivna podjednako koliko i ručno pranje, 6 Motion Direct Drive tehnologija omogućava uklanjanje neravnina i oštećenja na odeći, dok ujedno neguje tkaninu. Zahvaljujući naprednom Inverter Direct Drive motoru, ekološke  veš mašine kompanije LG rade izuzetno tiho, manje su podložne vibracijama, dok LG nudi garanciju od 10 godina na motor.

TrueSteam™ tehnologija

Najnovije LG mašine sa prednjim punjenjem sadrže i TrueSteam™, tehnologiju korišćenja vodene pare u procesu pranja, i opcije Steam Softener, Steam Refresh i Allergy Care. Steam Softener održava originalni kvalitet tkanine i eliminiše potrebu za hemijskim omekšivačima, dok Steam Refresh koristi paru umesto vode, za duboko čišćenje koje uklanja neravnine i neprijatne mirise sa osetljive odeće za samo 20 minuta. TrueSteam™ takođe uklanja alergene, grinje i ostatke deterdženta, koji mogu da izazovu probleme sa disanjem i kožom.

Smart povezivanje i pogodnosti

NFC (Near Field Communication) tenhologija omogućava brzo povezivanje i razmenu podataka između smart telefona i LG smart kućnih uređaja. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, korisnici mogu da preuzimaju nove programe za pranje kao što su vuna, nega za bebe i hladno pranje, koji mogu lako da se aktiviraju prislanjanjem smart telefona na NFC Tag On simbol koji se nalazi na veš mašini. NFC takođe omogućava Smart Diagnosis™ funkciji da brzo i efikasno detektuje i najsitnije kvarove i nepravilnosti u radu mašine, štedeći tako novac koji bi bio utrošen na servise i popravke.

Revolucionarna Eco-hybrid tehnologija i smart dizajn

LG Eco-hybrid mašine za pranje i sušenje veša poseduju režim sušenja vazduhom, kao i režim normalnog sušenja, dok većina konvencionalnih modela nude samo jedan od ova dva režima.  Svaka od ovih opcija štedi energiju. U poređenju sa standardnim režimima, moćni LG režim sušenja vazduhom može da uštedi gotovo 7.000 litara vode godišnje. Sa standardnom veličinom od 24 inča, Eco-hybrid veš mašina/sušilica prva je na svetu koja poseduje kapacitet pranja 12 kilograma i kapacitet sušenja 8 kilograma, čime godišnje umanjuje količinu pranja u prosečnom domaćinstvu za 91 punjenje.

Nove LG veš mašine poseduju veoma elegantan dizajn koji se lako uklapa u svaki dom. Svaki model iz ove serije poseduje kontrolnu tablu sa ekranom osetljivim na dodir.

„Usled napornog tempa koji diktira moderan život, današnji potrošači imaju sve manje vremena za obavljanje kućnih poslova”, rekao je Seong-jin Jo, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliances. „Naša nova veš mašina sa prednjim punjenjem i revolucionarnom TurboWash™ tehnologijom, radi veoma brzo, bez smanjenih performansi..”

Posetioci IFA sajma biće u mogućnosti da vide nove LG veš mašine uživo u Hali 11.2 u Messe Berlinu, od 5. do 10. septembra.

Veš mašina sa prednjim punjenjem (S serija)

Ÿ  TurboWash™ 6 Motion Direct Drive

Ÿ  Energetska klasa (A+++-55%)

Ÿ  Inverter Direct Drive motor (garancija 10 godina)

Ÿ  TrueSteam™

Ÿ  Parni omekšivač

Ÿ  Parni osveživač

Ÿ  Briga o alergijama

Ÿ  Speed 14” Quick Cycle

Ÿ  WiFi kontrola

Ÿ  Smart Diagnosis funkcija

Ÿ  LCD ekran u boji

Ÿ  Kontrolna tabla sa ekranom osetljivim na dodir

Ÿ  Skrivena ručica

Ÿ  Velika hromirana vrata sa crnim prozorom

Leave a Reply