Hardware

Inovativni Personal Smart TV uređaj i IPS monitori aduti kompanije LG na IFA sajmu

Kompanija LG Electronics predstavila je na IFA sajmu u Berlinu dva nova modela premium IPS monitora, EA93 i EA83. Adut kompanije LG na jednoj od najvećih svetskih smotri iz oblasti potrošačke elektronike je i novi Personal Smart TV uređaj sa oznakom TM279.

Glavna karakteristika modela EA93 je ekran sa rezolucijom slike od 21:9, koja se koristi u bioskopima i koja omogućava sjajnu zabavu za celu porodicu. Pored savršenog bioskopskog ekrana, ovaj model precizno beleži 100 odsto definisanog sRGB opsega boja. Pored toga, emituje i osvetljenje od 300 nita čime se postiže visoki kvalitet prikaza i živopisnije boje. Ovaj model poseduju i mogućnost podele ekrana na čak četiri dela, što naročito koristi pri povećanju produktivnosti u radu kod poslovnih korisnika. Takođe, Dual Link-up opcija omogućava istovremeno i simultano povezivanje monitora sa dva različita uređaja, na primer računara i smart telefona.

Uz IPS monitor EA83, korisnici će moći da uživaju u WQHD (Wide Quad High Definition) rezoluciji sa neverovatnih 2560×1440 piksela. Ova rezolucija omogućava živopisni prikaz slike na jednom od najširih ekrana u svojoj kategoriji. EA83 monitor precizno beleži 99 odsto Adobe RGB opsega boja, tako da je savršen za grafičke dizajnere i fotografe. Takođe, ovaj monitor omogućava i softversku i hardversku kalibraciju slike, čime se postiže da se na ekranu uvek emituju najprirodnije boje.

Personal Smart TV uređaj TM2792 kombinuje vodeće tehnologije kompanije LG Electronics – LG Smart TV platformu, CINEMA 3D tehnologiju, CINEMA SCREEN dizajn i sve to na visokokvalitetnom IPS ekranu.CINEMA SCREEN dizajn, sa gotovo nevidljivim okvirom, doprinosi neometanom uživanju i modernom, sofisticiranom izgledu uređaja. Uz Mobile High-Definition Link tehnologiju, korisnici ovog uređaja mogu lako povezati mobilne uređaje sa monitorima uz pomoć jednog kabla i HDMI ulaza. Ono što ovaj Personal TV uređaj odvaja od ostalih, pored mogućnosti 3D prikaza, jeste veoma bogat Smart sadržaj, koji uključuju različite servise poput „video na zahtev“ (Video on Demand – VOD servis), 3D World meni, LG Smart World aplikacija, Social Center, itd.

 

Nove modele IPS monitora, EA93 i EA83, kao i najnoviji LG Personal Smart TV uređaj, TM2792, svi posetioci će moći da vide na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu.

Leave a Reply