Hardware

Intel Edison računar veličine SD memorijske kartice

Intel® Edison je najnoviji računar zasnovan na Quark tehnologiji, veličine SD kartice.

Intel Edison je zasnovan na 22nm Intel Quark tehnologiji namenjenoj ultra-malim Internet of Things uređajima i nosivom računarstvu. Proizvod je zasnovan na Intel procesoru i mikrokontrolnom jezgru.

Mikrokontroler pomaže upravljanje I/O funkcijama, dok x86 procesorsko jezgro obezbeđuje podršku za Linux i omogućava operativnim sistemima da pokreću sofisticirane aplikacije. Uređaj obezbeđuje Wi-Fi i Bluetooth LE* konekciju, a ima i LPDDR2* i NAND flash skladište, kao i veliki broj fleksibilnih I/O mogućnosti.

Intel Edison

Intel Edison donosi unapređenja Intel tehnologije sa podrškom za Linux i softverske alate za zajednicu otvorenog koda. Proizvod će biti kompatibilan sa dizajnerskim alatima koje koristi zajednica kao što je Arduino integrisano razvojno okruženje.

Demonstracija Intel Edison tehnologije:

Rest Devices, proizvođači inovativne Mimo Baby proizvodne linije, pokazali su kako kompanija koristi Intel Edison da smanji proizvodne troškove, a uveća funkcionalnost.

Koristeći Intel Edison, kompanija Rest Devices je smestila svu kompjutersku inteligenciju u benkicu za bebe i time eliminisala potrebu za eksternim prijemnikom. Kompanija je takođe smanjila veličinu grejača bočice za više od 50 odsto.

Podržavajući Intel Edison, kompanija Autodesk najavila je dodavanje Intel Edison mehaničkih/elektronskih biblioteka 123D kolima, koja su deo Autodesk 123D paketa aplikacija. 123D je paket alata koji olakšava dizajnerske i 3-D projekte

Leave a Reply