Hardware

Intel najavio pojeftinjenje ultralaptopova

Kompanija Intel je saopštila da će do kraja 2013 godine najniža cena ultralaptopa nove, četvrte generacije iznositi 599 dolara.

Kompanija će od proizvođača ultralaptopa zahtevati prisustvo na ekranu uređaja osetljivih na dodir. Senzorski ultralaptopovi mogu biti i tradicionalni i hibridni. U drugom slučaju, uređaj će se sastojati od ploče i modula sa tastaturom, koji se priključuje. Ultralaptopovi, sa ekranom osetljivim na dodir koji se ne odvaja od tastature, koštaće 599 dolara, a “hibridni” – od 799 do 899 dolara.

Podsticaj za stvaranje laptopova sa ekranima osetljivim na dodir dao je windows 8, koji je izašao krajem oktobra 2012 godine. On u sebe uključuje dva interfejsa: klasični i dizajnirani za unos dodirom.

Ultralaptopom se nazivaju ultratanki (debljine od 18 do 23 mm) laptop, koji koristi windows 8, na bazi procesora Intel. Moderni ultralaptopovi obično nemaju senzorski ekran i koštaju 1000 dolara i više.Termin “ultralaptop” predstavio je 2011 godine Intel, i pravi spisak zahteva za takve računare.

Leave a Reply