Hardware

Intel sarađuje sa will.i.am-om frontmenom grupe Black Eyed Peas

Iako ga svi znaju kao umetnika, producenta i frontmena grupe Black Eyed Peas, will.i.am je takođe i inovator, ljubitelj tehnologije, preduzetnik i filantrop. Sedmostruki dobitnik nagrade Gremi, dodao je danas, u Anaheim Convention Centru, još jedno zanimanje svom rezimeu: „direktor kreativnih inovacija.”

Kao nastavak svoje velike fasciniranosti tehnologijom, koja igra bitnu ulogu u njegovom profesionalnom i privatnom životu, will.i.am će sarađivati sa kompanijom Intel u oblasti kreative. On već poseduje identifikacionu karticu kompanije Intel, koju je ponosno pokazao na konferenciji za štampu u Anaheimu, gde kompanija Intel održava internu konferenciju.

„Gotovo sve što radim podrazumeva upotrebu procesora i kompjutera, a kada vidim čip kompanije Intel pomislim na sve one kreativne umove koji su mi omogućili da povećam svoju kreativnost,” izjavio je will.i.am. „Udrživanje sa naučnicima, istraživačima i programerima kompanije Intel radi saradnje i razvoja novih načina komunikacije, kreativnosti, informisanja i zabave predstavljaće neverovatno iskustvo za mene.”

Debora Konrad, potpredsednica kompanije Intel i direktorka marketinga, dodala je: „Oduševljeni smo što ćemo biti u prilici da zavirimo u bezgraničnu kreativnost koju nam will.i.am donosi. On ne samo da je sjajan umetnik i producent, već je i inovator koji pomera granice tehnologije, i na poslovnom i na ličnom planu.”

U svojoj jedinstvenoj ulozi, will.i.am će sarađivati sa kompanijom Intel na mnogim kreativnim i tehnološkim projektima koji će obuhvatati uređaje poput laptopova, smart telefona i tablet računara. Dopunjujući svoju ulogu frontmena grupe The Black Eyed Peas, will.i.am već radi na komponovanju muzike za Intel.

Detalji još nisu poznati ali Konrad izjavljuje da partnerstvo između will.i.am-a i Intela predstavlja spajanje dva sveta – zabave i tehnologije – kako bi se došlo do “ultimativnog iskustva.”

Leave a Reply