Hardware

Intuitivan konvertibilni dizajn Intelovih školskih računara poboljšava učenje

black macbookLokalni proizvođači računara predstavili su konvertibilne školske računare utemeljene na Intelovim procesorima, koji se tako pridružuju postojećim računarima školjkastog dizajna sa ciljem ispunjavanja raznovrsnih potreba osnovno-školaca širom sveta.

Računar novog fleksibilnog dizajna, zasnovan na Intelovim tehnologijama, u trenu se pretvara iz klasičnog školjkastog modela u tablični oblik sa ekranom setljivim na dodir te tako omogućava intuitivniji rad u učionici.

Ispitivanja sprovedena među učenicima i nastavnicima pokazuju da dizajn koji omogućava zakretanje od 180 stepeni, okretna kamera i ekran osetljiv na dodir, podstiču fleksibilnu interakciju u učionici i prirodniju saradnju.

I konvertibilni i školjkasti dizajn školskih računara temelje se na etnografskim istraživanjima i povratnim informacijama dobijenima iz pilot-programa sprovedenih na razvijenim i novim tržištima.

Intel je predstavio i seriju Intel® Learning, inicijativu koja integriše mašinsku i programsku opremu te usluge osmišljene posebno za obrazovne potrebe. Serija Intel Learning pruža podršku tehnološkim kompanijama koje prilagođavaju proizvode i usluge u vlastitim zemljama, te uvode inovacije u osnovni dizajn učeničkih računara radi poboljšanja učeničkog rada uz pomoć tehnologije.

Zajedničkim radom tehnološka zajednica stvara prilagođene proizvode i usluge koji ispunjavaju specifične obrazovne potrebe širom sveta. Serija Intel Learning tim firmam nudi zajednički okvir na osnovu kog mogu da raspravljaju o svojim specifičnim ulogama i vrednostima u nastojanju da obrazovnim ustanovama ponude potpuno rešenje.

Leave a Reply