Hardware

Jednostavnija digitalizacija dokumenata uz nove Canon skenere

Canon Europe, vodeći svetski lider na polju grafičkih rešenja, objavio je kako poboljšava svoju ponudu proizvoda za skeniranje ažurirajući svoja četiri popularna prenosna i desktop uređaja tako da još više budu orijentisani prema korisnicima.

Novi uređaji imageFORMULA P-215II, DR-C225, DR-C225W i DR-M160II omogućavaju organizacijama da digitaliziraju svoje dokumente još lakše, zahvaljujući poboljšanim rukovanjem papirom, obradi slike, povezanošću s uslugama na Claudu i  pojednostavljenim skeniranjem.

imageFORMULA P-215

–         prenosni skener imageFORMULA P-215II: Zamenjujući model P-215, model P-215II onima koji dosta putuju, malim kancelarijama i kućnim korisnicima nudi produktivnost skeniranja vodeću u klasi. Zahvaljujući brzini rada do 30 slika u minuti i automatskom ležištu za dokumenata kapaciteta 20 stranica, ovaj uređaj koji se napaja preko USB-a omogućuje korisnicima da vrlo efikasno skeniraju – u kancelariji, kod kuće ili dok su na putu. Novi model P-215II uključuje nove verzije programske opreme CaptureOnTouch i CaptureOnTouch Lite, kao i ažuriranu verziju softvera BizCard (Windows i Mac), PaperPort (Windows) i PageManager (Mac). Nove ili poboljšane karakteristike obrade slike kao što su uklanjanje senki, mod za skeniranje fotografija i ispravljanje slika skeniranih pod uglom pomažu korisnicima da prilikom skeniranja postignu bolje rezultate.

–         stoni skeneri za radne grupe imageFORMULA DR-C225 i DR-C225W: Zamenjujući modele DR-C125 i DR-C125W, novi modeli DR-C225 i DR-C225W pomažu organizacijama da uštede na vrednom prostoru na stolovima, zahvaljujući jedinstvenom vertikalnom načinu uvlačenja papira u obliku J-staze, koji omogućuje smeštanje skenera čak i na najmanje stolove. Ovo je naročito korisna osobina u industrijama s direktnim kontaktom s korisnicima, kao što su maloprodaja, bankarstvo ili rad na recepcijama. Uređaj DR-C225W, opremljen Wi-Fi vezom, sada nudi poboljšanu brzinu bežičnog skeniranja na mobilne uređaje i računare – do 50 slika po minuti, što omogućuje visok nivo produktivnosti u bilo kojem načinu skeniranja. Modeli DR-C225 i DR-C225W podržavaju platforme Windows i Mac i dolaze s najnovijim verzijama softvera CaptureOnTouch, BizCard, OmniPage, PaperPort i PageManager eCopyPDF Pro.

–         skener za kancelarije imageFORMULA DR-M160II: Zamenjujući model DR-M160, novi DR-M160II nudi poboljšanu produktivnost zahvaljujući povećanim brzinama skeniranja u boji pri rezoluciji 300 tpi – do 100 slika po minuti. Model DR-M160II uključuje isti robusni mehanizam za ulaganje papira kao i njegov prethodnik, što omogućuje organizacijama da skeniraju do 7000 dokumenata dnevno. DR-M160II dolazi s nizom novih karakteristika za obradu slike koje poboljšavaju iskustvo skeniranja, uključujući razdvajanje poslova praznom stranicom, zatim ispravljanje slika skeniranih pod uglom prilikom čega se pazi i na sadržaj i na znakove. Uz uređaj je dostupan i neobavezni modul za bar-kodove. Uređaj je sada u potpunosti kompatibilan s platformom Mac i nudi korisnicima Maca efikasno i pouzdano skeniranje izuzetnom brzinom.

–         CaptureOnTouch (verzija 3): Najnovija verzija programske opreme CaptureOnTouch, koja dolazi s novim uređajima imageFORMULA P-215II, DR-C225, i DR-C225W, u potpunosti je redizajnirana kako bi skeniranje bilo još intuitivnije i efikasnije. Novi intefejs baziran na ikonicama korisnicima omogućuje da brzo skeniraju dokumente u jednostavnom procesu od tri koraka, ali i da naprednije poslove skeniranja obave preciznije i jednostavnije. Korisnici ujedno mogu izvršiti obradu slike i nakon što je skeniranje obavljeno, što uklanja potrebu za ponovljenim skeniranjem. Verzija 3 nudi i širi izbor usluga skeniranja direktno na Claud, sa dodacima za Dropbox, SugarSync i OneDrive, a omogućava korisnicima i da sken istovremeno snime na više odredišta.

–         CaptureOnTouch Lite (verzija 3): Najnovija verzija programske opreme CaptureOnTouch dolazi ugrađena u prenosni skener imageFORMULA P-215II i automatski će se pokrenuti kada uređaj spojite na računar putem USB veze – bez potrebe za instalacijom dodatnog softvera ili pogonskih programa (drivera). CaptureOnTouch Light nudi slični korisnički interfejs zasnovan na ikonicama, kao i kompletna verzija, a nudi i jednostavan proces brzog skeniranja u tri koraka. Uključuje optičko prepoznavanje znakova (optical character recognition – OCR) i vezu s različitim uslugama u Claudu.

 

Sean Suematsu, direktor sektora za skeniranje dokumenata za područje Evrope u kompaniji Canon Europe, kaže: “Inovacije u slici su deo naše DNA i neprekidno nastojimo stvoriti neodoljive proizvode i rešenja korišćenjem inovativnih tehnologija kako bismo pomogli našim korisnicima da bolje obavljaju svoj posao. Naši novi uređaji imageFORMULA i softver koji dolazi uz njih predstavljaju najnoviji korak u ovim našim naporima. Poboljšavaju Canonovu ponudu prienosnih i desktop skenera i pomažu korisnicima da jednostavnije digitalizuju, čuvaju informacije i prenose ih dalje – u kancelarijama, na putu ili kod kuće.”

 

Novi skeneri imageFORMULA će od juna 2014. biti dostupni putem svih Canonovih prodajnih centara i odabranih distributivnih partnera širom Evrope.

 

 

Leave a Reply