Hardware

Jeftini MP3/MP4 plejeri

Na našem tržištu zahvaljujući firmi MMZ Empire pojavili su se brojni jeftini kineski MP3-MP4 plejeri koji se odlikuju robustnijom izradom nego onom na koju smo navikli i brojnim multimedijalnim funkcijama. U narednim redovima predstavljamo vam nekoliko modela firm Fujiyama.

Fujiyama F-MP 12

F-MP 12 se može podvesti pod u još jedan iPod klon. Poseduje manji 1,5 inčni kolorni OLED ekran naravno ne blistavih karakteristik, poseduje 1 GB memorije, punjivu litijum-jonsku bateriju koja omogućava do 14 sati reprodukcije.

Kontrole su jednostavne, a slušalice koje dolaze u paketu spajaju se preko 2,5mm porta, a muziku i video zapise na uređaj možete prebaciti putem miniUSB porta. Podržani su sledeći formati: MP2, MP3, WMA, ASF, WAV i AMV, a što se tiče foto-pregledača Mp 12 omogućava gledanje JPEg, GIF i BMP fotki, a treba pomenuti i mogućnost pregleda tekstualnih fajlova (e-books) u TXT i IRC formatu.

Fujiyama F-MP 38

Sledeći po redu je model MP 38 nešto manjh dimenzija, ali sa ekranom dijagonale 2 inča. Plejer je smešten u crno elegantno kućište izrađeno od tvrde visoko-sjajne plastik.

Kontrole su jednostavne i izuzetno robustne, po bokovima smešteni su ulaz za 3,5mm slušalice, ležište za klasične najjeftinije SD kartice koji nije pod poklopcem i na vrhu, miniUSB port za vezu sa PC računarom. Dolazi sa 512MBi 1GB memorijskim kapacitetima, a pored reprodukcije MP3 i MP4 zapisa, poseduje i:

  • FM radio prijemnik,
  • telefonski imenik
  • funkciju diktafona
  • nekoliko instaliranih zabavnih igara
  • pregledač fotografija

U paketu se pored plajera nalaze stereo slušalice, USB kabl i punjač interne litijum-jonske baterije.

Fujiyama F-MP 32

I poslednji u ovom setu je najkompaktniji MP 32 koji dolazi u višebojnoj spoljašnjosti sa ekranom dijagonale 1,5 inča. Kućište je kompaktno, kompletno izrađeno od tvrde plastik, a za razliku od gore pomenutih modela ima ugrađen zvučnik i koristi standardnu litijum-jonsku bateriju BL-4C poznatu iz Nokia telefona, što znači da ne morate da brinete o njenoj zamenjivosti nakon potpunog trošenja.

Kao i kod ostalih modela, uređajem se upravlja kroz meni koji nudi nekoliko funkcija: Muzika, Snimanje glasa, FM radio, Tekst, Slika, Telefosnki imenik, Igra, Film i SIS podešavanja, Sam meni govori o tome šta sve može ovaj uređajčić.

Garanacija na sve urešaje je godinu dana, a za iste je obezbeđen i servis.

Info

MMZ Empire doo
Prvomajska 18, Apatin
telefoni: 064-5500351, 063-8252414, 062-305-333

Leave a Reply