Hardware

Kako je NVIDIA Quadro pokrenuo pionirski 6K video rađen po bestseleru “Iščezla”

Čitaoce su oduševili obrti u bestseleru Džilijena Flina “Iščezla”. Filmska verzija Dejvida Finčera premijerno prikazana ove nedelje, mogla bi biti jednako popularna.

Da bi oživeo ovu kompleksnu priču o problemima u braku, Finčer je izgradio inovativni proces koji pokreće nova generacija NVIDIA Quadro GPU-ova.

“Iščezla” is prvi film koji je potpuno snimljen u 6K rezoluciji koja mu pruža najsavremeniji tehnički proces tokom rada. Ovo je takođe i prvi film kompletno montiran u Adobe Premiere Pro CC programu koji je filmskim stvaraocima omogućio dodatnu fleksibilnost tokom procesa postprodukcije.

Filmski stvaraoci koriste NVIDIA Quadro K5200 GPU-ove za sve faze produkcije.  Oni omogućavaju brzu konverziju formata (od 6K za akviziciju do 2.5K za kreativno editovanje) za unapređeni proces pregledanja snimka filma od strane uređivačke ekipe i tima za vizuelne efekte (VFX).

Gone Movie

Quadro omogućava 25x brže transkodiranje od 6K CPU-a za digitalnu razmenu slike (DPX) u uobičajenom formatu u filmskoj industriji. Ovo je ogroman benefit po pitanju uštede energije koji ubrzava tok projekta za isporuku u VFX radnoj stanici. Povećava interakciju.  Quadro takođe omogućava skoro nultu latenciju tokom reprodukcije materijala i repozicioniranje i stabilizaciju u relnom vremenu.  To filmadžijama stvara prostor za više eksperimentisanja prilikom režiranja finalnih snimaka.

Film snimljen RED Dragon kamerom iz DP Jeff Cronenweth, koristi i benefite koje pruža debayering podrška Quadro GPU-a u Premiere Pro CC programu. Time se eliminiše potreba dodatnim RED ROCKET hardverom. On takođe olakšava timu postprodukcije da distribuiraju snimke putem velikog broja VFX radnih stanica umesto u jedan centralni sistem.

 

Leave a Reply