Hardware

Kaspersky Lab radi zaštitu podataka na Hitachi NAS sistemima

Kompanija Kaspersky Lab, najveći privatni prodavac bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike, pridružio se saveznom programu kompanije Hitachi Technologies. Program Hitachi sistema podataka ima za cilj da kreira sinergijske kombinacije partnerskih tehnologija sa kompanijom Hitachi technology kako bi se stvorila najbolja rešenja iz svoje vrste.

Kao prvi korak u partnerstvu, kompanije su uspešno sertifikovale i validirale rešenje Kaspersky sigurnost za skladišta za Hitachi NAS platformu serije 3000 i 4000 za sisteme za skladištenje podataka, što je rezultovalo višim nivoom zaštite od zloćudnih softvera i smanjenjem sajber-pretnji.

Organizacije su sve više preplavljene eksponencijalnim rastom struktuiranih i nestruktuiranih podataka, pritiskom da pređu na virtuelizaciju i složenošću zaštite korporativnih podataka u spoljnim i lokalnim centrima za podatke. Veoma opasni zloćudni softveri mogu da se rašire kroz organizaciju zastrašujućom brzinom zahvaljujući interoperabilnosti modernih mreža. U okruženju u kome je broj pretnji u stalnom porastu, samo jedan zaraženi fajl nesvesno stavljen u skladište može da izloži svaki čvor mreže neposrednom riziku.

Kaspersky sigurnost za skladišta, server-side rešenje visokih performansi, obezbeđuje snažnu, “uvek uključenu” zaštitu prilagodljive veličine i superiornu toleranciju na greške za vredne i osetljive korporativne podatke. Snažni mehanizam protiv zloćudnih softvera kompanije Kaspersky Lab skenira svaki pokrenut ili promenjen fajl za sve vrste zloćudnih softvera, uključujući viruse, crve i Trojance.

Napredna heuristička analiza identifikuje čak i nove i nepoznate pretnje. Ako je otkriven zloćudni softver, rešenje ukladnja sve zloćudne kodove iz zaraženih fajlova, briše te fajlove ili ih stavlja u karantin radi dalje analize. Kaspersky sigurnost za skladišta obuhvata jednostavni centralni administrativni alat, Kaspersky bezbednosni centar, koji omogućava daljinsku instalaciju i podršku u konfiguraciji.

“Sistem za skladištenje podataka bez zaštite od zloćudnih softvera je direktna pretnja za bezbednost korporativne IT infrastructure. Imperativ je da organizacije obezbede zaštitu od sajber-pretnji na svakom čvoru gde se podaci skladište i obrađuju, ne samo na radnim stanicama. Drago nam je da sarađujemo sa Hitachi sistemima za podatke kako bismo osiguralinjihove visoke performance. Hitachi NAS platforma, serije 3000 i 4000, za sisteme za skladištenje podataka je među onima koje štite naše tehnologije”, kaže Nikita Švestov, glavni direktor za tehnologiju kompanije Kaspersky Lab.

“Kompanija Kaspersky Lab gradi svoje proizvode, kao što je rešenje Security for Storage, ne samo kako bi se suočila sa današnjim bezbednosnim problemima, već i da bi uočila i sprečila probleme sutrašnjice. Ovo se poklapa sa našim sopstvenim ciljem u Hitachi sistemima podataka da pomognemo svojim partnerima i klijentima da se prilagode, da inoviraju i da pobede uprkos promenljivim okolonostima moći informacija. Drago nam je što je kompanija Kaspersky Lab postala deo saveznog programa Hitachi Technology”, izjavio je Nil Kolstad, potpredsednik ISV Alliances and Verticals.

Leave a Reply