Hardware

Kingston Digital kontrolisano USB rešenje koje omogućava bezbednost na nivou državnih institucija

Kompanija Kingston Digital Europe Ltd, članica korporacije Kingston Technology Inc, nezavisnog svetskog lidera u proizvodlji memorijskih proizvoda, danas je predstavila DataTraveler 4000-M Managed (DT4000-M) USB fleš disk, potpuno kontrolisanu verziju proizvoda DataTraveler 4000 iz kompanije Kingston.

Namenjen kompanijama po posebnoj ceni, sertifikovan po FIPS standardu, DT4000-M poseduje SafeConsole serverski softver  koji je za Kingston razvila kompanija BlockMaster kako bi omogućila zaštitu, fleksibilnost i centralizovanu kontrolu USB diskova koja je najbolja u klasi, po pristupačnoj ceni.

Institut Ponemon je prošlog meseca objavio podatke koji ističu izuzetan porast troškova usled krađe podataka. Preciznije, novčani gubitak koji se odnosi na mobilne uređaje organizacija baziranih u Sjedinjenim Državama je rastao za po 15 posto svake godine. Podaci iz drugih izvora pokazuju četvorostruki porast izgubljenih USB diskova tokom 2010, gde svaki deseti zaposleni izgubi USB disk na kome se nalaze podaci koji pripadaju kompaniji. Štaviše, istraživanje koje je nedavno sprovela kompanija BlockMaster pokazalo je da 76 odsto zaposlenih priključuje nepoznate USB diskove u laptopove koje su dobili od firme, čime rizik od prenošenja virusa i pretnji po korporativne mreže eksponencijalno raste.

Enkripcija može zaštititi podatke od neovlašćenog pristupa, ali u nekim slučajevima izaziva dodane komplikacije koje nagone zaposlene da izbegavaju korišćenje diskova odobrenih od strane kompanije i okrenu se ka standardnim diskovima zbog lakoće korišćenja. Ovakav scenario viđen je u slučaju Cambridgeshire County Council u februaru 2011.

Kako bi odgovorio na potrebe kompanija, njihovoj tehnologiji i dinamici korišćenja, DT4000-M je jedini disk na tržištu koji je orijentisan ka kompanijama i koji odgovara na potrebe svih biznismena, uključujući:

  • Odgovarajući nivo sigurnosti po odgovarajućoj ceni: Jaka hardverska enkripcija; sertifikat po FIPS 140-2 standardu, Nivo 2 za čitav kriptogramski modul, po ceni nižoj od konkurentnih rešenja
  • Granularna, prilagođena kontrola od poverenja sa niskim nivoom administrativnih troškova: Potpuna kontrola stanja uređaja za strogo sprovođenje politike i zaključavanje ukradenih/izgubljenih uređaja – bez potpunog uništavanja; prilagođavanje za lako obeležavanje podataka; ili potpunu inspekciju i bekap/povraćaj za slučaj analize od strane veštaka  –  uključujući pridržavanje svim pravilima koja se odnose na podatke koji se privremeno ne koriste.

•       Lakoća korišćenja i mogućnosti za korisnika: Platforma koja je korisnicima laka za korišćrnje nudi opcije kao što su resetovanje lozinke sa udaljenih lokacija, kao i opciju prilagođavanja uređaja korisniku.

“Skorije statistike i dešavanja po pitanju gubitka podataka naglašavaju kritične potrebe kompanija – ne samo za sigurnosnim USB diskovima – već za bazbednosnim strategijama na nivou cele korporacije,”, izjavio je Dejan Škuletić iz kompanije Kingston Technology Europe, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne  Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. „ DT4000-M obezbeđuje odgovarajući nivo sigurnosti uz odgovarajući nivo troškova, fleksibilnosti i lakoće korišćenja.”

DT4000-M upotpunjuje nedevno najavljenu Kingstonovu liniju DataTraveler Vault Privacy — Managed USB fleševa zahvaljujući serverskom softveru svetske klase SafeConsole koju je za Kingston razvio BlockMaster, lider u bezbednosti sa najširom i najozbiljnijom ponudom centralizovane kontrole na tržištu. Kingston i BlockMaster će zajedno izlagati na štandovima F60 i D91 na konferenciji Infosecurity Europe.

“Gubljenje podataka usled korišćenja nezaštićenih ili nekontrolisanih USB diskova predugo je mučilo organizacije„, izjavio je Anders Kjelande, izvršni direktor za bezbednost u kompaniji BlockMaster. „ DT4000-M je zaista impresivan uređaj. Po prvi put je jedan konrtolisani disk izrađen po FIPS standardima dostupan korporacijama po ceni formiranoj za brzo i široko prihvatanje u preduzećima. 100 posto siguran i 100 posto kontrolisan DT4000-M je uređaj spreman za SafeConsole softver koji će privući puno pažnje.”

DT4000-M priključuje još jednu jaku platformu liniji DataTraveler proizvoda koja obuhvata jedinu bezbednu USB familiju na tržištu – od opštih poslovnih potreba do fleksibilnih, kontrolisanih rešenja za kompanije kao i platformi po najsigurnijim i najoštrijim vladinim standardima. Kingston  DT-4000M će početi da se isporučuje u prvoj nedelji maja 2011.

Kingston DataTraveler 4000-M karakteristike ispecifikacije:

·       Sertifikovan po FIPS 140-2 standardu, Nivo 2

·       Podržava TAA

·       Siguran : disk se zaključava posle 10 pokušaja neovlašćenog upada i ključ za enkripciju biva uništen

–       Politika konfigurisanja kompleksnih lozinki – na osnovu opcija za prilagođavanje kriterijuma, uključujući dužinu lozinke i tip karaktera (cifre, velika slova, mala slova i posebni znaci)

–       Može da radi bez AutoRun fajlova

–       U AutoRun fajlove se ne mogu upisivati podaci

·       Potpuna enkripcija: Stoprocentna hardverska zaštita, 256-bitni Advanced Encryption Standard (AES) u CBC modu

·       Prilagodljiv1: dužina lozinke, mogućnost ubacivanja sasdržaja u startu

·       Fizička zaštita: spoljna zaštita /pečat za fizičku sigurnost

·       Garancija: petogodišnja garancija sa non-stop podrškom za korisnike

·       Ojačan: vodootporan, kućište od nerđajućeg čelika obloženo titanijumom

·       Lak za korišćenje: nema potrebe za administratorima ili instalacijom aplikacija

·       Program za dodavanje logoa kompanije na sam disk

·       Sklopljen u Sjedinjenim Državama

·       Dimenzije: 3.06″ x 0.9″ x 0.47″ (77.9mm x 22mm x 12.05mm)

·       Brzina2: do 18MB/s čitanja, 10MB/s upisa

·       Kapaciteti3: 2GB, 4GB, 8GB, 16GB

·       Kompatibilnost: konstruisan u skladu sa USB 2.0 specifikacijama

·       Temperatura rada: 32°F do 140°F (0°C do 60°C)

·       Temperatura skladištenja: –4°F do 185°F (-20°C do 85°C)

·       Minimalni sistemski zahtevi :

–       USB 2.0 i 1.1 kompatibilnost

–       Mora imati BlockMaster-ov ‘SafeConsole softver za Kingston-ov menadžment sistem sa validnom licencom

 

Leave a Reply