Kingston USB flash
Hardware

Kingston Digital predstavio USB fleš diskove sa hardverskom enkripcijom

Kingston Digital predstavila je dva nova USB fleš diska sa hardverskom enkripcijom kojima se može upravljati preko SafeConsole® platforme od DataLocker®-a. Upravljivi DataTraveler® 4000G2 (DT4000G2DM ) i upravljivi DataTraveler Vault Privacy 3.0  (DTVP30DM) rešavaju neophodne potrebe organizacija kako bi se dostigao Američki Savezni standard za obradu informacija (FIPS) i štite podatke na najvišem nivou. Oba uređaja se mogu koristiti kao rešenje za upravljanje preko SafeConsole Encryption Management platforme kompanije DataLocker Inc., Kingstonovog partnera za enkriprtovane USB diskove.

Novi Kingston® USB diskovi poseduju 256-bitnu AES hardversku enkripciju  i FIPS sertifikat (DT4000G2DM poseduje FIPS 140-2 Level 3 validaciju; DTVP30DM poseduje FIPS 197 sertifikat) kako bi obezbedili maksimalnu sigurnost ličnih i poslovnih  podataka. Pored toga, SafeConsole je jedina USB management platforma za sigurnosne USB diskove sa mogućnošću upravljanja lozinkom – daljinski i lokalno. Platforma omogućava bezbedno resetovanje  zaboravljene lozinke, aktivaciju potpunog praćenja uređaja, geolokaciju i geolimitaciju kako bi se osiguralo korišćenje samo u odabranim zemljama, automatsko registrovanje i “uništenje na daljinu” u slučaju gubitka uređaja.

Organizacije bi trebalo da razviju procedure  u skladu sa najboljom praksom kako bi sačuvale podatke van sigurnosne mreže unutar kompanije, budući da curenje podataka postaje  učestalo  dok su neki regioni u procesu usvajanja regulatorne politike. Evropska Unija (EU) će uskoro doneti Uredbu o generalnoj zaštiti podataka (General Data Protection Regulation), koja nalaže preduzećima da ojačaju svoju digitalnu infrastrukturu ili će se suočiti sa velikim kaznama. Deo organizacione politike  treba da uključi i upravljanje uređajima koji omogućavaju kontrolu putem LAN i Internet konekcije.  Ovo će omogućiti bolje praćenje i kontrolu  prebacivanja podataka u kompaniju i van nje.

“Greška koji je izazvao ljudski faktor, namerni napadi i kvarovi mogu izložiti riziku podatke zaposlenih i kompanije. Kompanije, agencije i organizacije bi trebalo da implementiraju sigurnosnu politiku pre nego što bilo šta krene po zlu, što je ključno da bi se sprečilo neizvršenje, kazne, pa čak i finansijski gubitak,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Naši najnoviji USB diskovi, skorašnja akvizicija kompanije IronKey  i rastuće DataLocker partnerstvo demonstrira Kingstonovu posvećenost u obezbeđivanju najsigurnije i najveće porodice  enkriptovanih USB rešenja na tržištu.”
Kingstonovi DT4000G2DM i DTVP30DM su dostupni u kapacitetima od 4GB, 8GB, 16GB, 32GB i 64GB i podržani su petogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

Leave a Reply