dt4000
Hardware

Kingston FIPS 140-2 Level 3 USB fleš disk sa Management Ready opcijom

Kingston je danas je prodstavio par enkriptovanih fleš diskova nove generacije koji su dizajnirani da čuvaju važne kompanijske podatke.

Druga generacija DataTraveler 4000 i DataTraveler 4000 Management Ready fleš diskova čuva delikatne informacije sa visokim nivoom enkripcije.

dt4000

DataTraveler 4000 druge generacije je FIPS 140-2 Level 3 sertifikovani fleš disk koji sadrži sigurnosni pečat za fizičku zaštitu od oštećenja i reakciju na pokušaj pristupa, upotrebu ili modifikovanje kriptografskog modula. Podaci su zaštićeni zahvaljujući 256-bitnoj hardverski zasnovanoj AES enkripciji u XTS režimu i kućištu diska izrađenom od titanijuma i obloženog nerđajućim čelikom.  Disk je dizajniran kako bi smanjio mogućnost nasilnog upada, budući da se zaključava i reformatira nakon 10 pogrešnih unosa lozinke.

 

DataTraveler 4000 Management Ready druge generacije poseduje isti nivo sigurnosti i karakteristike kao i DataTraveler 4000 druge generacije, ali nudi i opcioni SafeConsole®* manadžement iz BlockMaster®-a. SafeConsole pruža organizacijama moćnu alatku uključujući mogućnost da ručno resetujetu lozinku, konfigurišu lozinku i polisu uređaja, kao i da aktiviraju reviziju za usaglašavanje. DataTraveler 4000 Management Ready druge generacije pruža kompanijama fleksibilnost u inicijalnom razvijanju diska kao samostalnog, sigurnosnog uređaja, a ima i opciju kasnijeg dodavanja rešenja za centralni menadžment.

Oba diska poseduju USB 3.0 brzinu prenosa podataka i dostupni su u kapacitetima od  4GB, 8GB, 16GB, 32GB i 64GB. Druga generacija DataTraveler-a 4000 i DataTraveler-a 4000 Management Ready koristi vodeću NAND tehnologiju i dizajn kontrolera koji omogućava da se NAND zameni bez prekvalifikacije i sertifikacije. To velikim kompanijama omogućava da bez bojazni disk dodaju svojoj listi standarda.

DataTraveler 4000 druge generacije i DataTraveler 4000 Management Ready druge generacije podržani su petogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

Leave a Reply