Hardware

Kingston sigurnosni USB fleš disk za zaštitu kompanijskih podataka

Kingston Digital, Inc., prizvođač fleš memorije i članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog proizvođača memorijskih proizvoda, danas je najavila predstavljanje DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP) sigurnosnog USB fleš diska, kao i DataTraveler Vault Privacy 3.0 Anti-Virus-a, koji pomaže kompanijama da zaštite poslovne podatke i podese sigurnosne polise za krajnje korisnike po povoljnoj ceni. DTVP 3.0 osigurava 100-postotnu  hardverski zasnovanu enkripciju  poverljivih podataka, a dostupan je i odvojeno sa ClevX DriveSecurity™ anti-virus zaštitom iz ESET-a. Anti-virus endžin koristi više puta nagrađivanu, proaktivnu ESET NOD 32® tehnologiju koja štiti krajnje poslovne korisnike gde god da se priključe ili rade.

kngston-digital

Kako radna snaga postaje sve više mobilna, kompanije moraju da preduzimaju odgovarajuće korake kako bi edukovale svoje zaposlene i uspostavile bezbednosnu politiku tako osetljivu da se podacima ne može pristupiti od strane neovlašćenih korisnika ili sajber kriminalaca. Kingston DataTraveler® Vault Privacy 3.0 USB fleš disk osigurava pristupačan poslovni stepen sigurnosti zahvaljujući 256-bitnom AES standardu koji je hardverski zasnovan na XTS režimu blokovskih šifara koji nudi snažniju zaštitu od CBC i ECB režima. To je prvi sigurnosni USB disk iz Kingstona zasnovan na USB 3.0 standardu.

DTVP 3.0 je dostupan sa opcionom, lakom za razvijanje i upotrebu (bez instalacije) anti-virus zaštitom iz ESET/ClevX-a koja štiti sadržaj na disku od virusa kao što su spyware, Trojans, worms, rootkits, adware, kao i drugih pretnji koje dolaze sa Interneta. ESET NOD32 anti-virus endžin obezbeđuje trenutno upozorenje i dolazi sa petogodišnjom  licencom koja je prethodno aktivirana.

“U ESET-u smo ponosni zbog toga što smo ujedinili snage sa jednim od svetskih lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda.  Sa ClevX DriveSecurity zaštitom, Kingston USB stikovi dodaju još jedan važan nivo zaštite i mi smo uvereni da će ESET tehnologija pružiti korist PC korisnicima, kao i korisnicima Kingston uređaja,” izjavio je šef prodaje i marketinga kompanije ESET, Ignacio Sbampato.

Postoje mnogi primeri gde su izgubljeni ili ukradeni USB fleš diskovi doveli do velikog narušavanja bezbednosti. Ljubitelji ciljanog napada kao što su ozloglašeni Stuxnet crv i Flame virus nastavljaju da napreduju. Evo nekih nedavnih primera:

  • U Ujedinjenom Kraljvstvu, poilicijsku stanicu Greater Manchester, državni Poverenik za informacije kaznio je sa 150,000 funti nakon što je oficir odneo kući fleš disk koji sadrži lične podatke više od 1,000 osoba koje se terete za teška krivična dela. Disk je ukraden prilikom provale. Ukradeni uređaj nije bio kodiran ili zaštićen lozinkom.

  • U Indiji je narušena sigurnost veoma poverljivih podataka koji su se nalazili u računarima istočne pomorske komande indijske mornarice, a koji nisu bili povezani na Internet. To se desilo nakon što je USB disk, na kome se nalazio forlder sa tajnim informacijama zaražen  Malware virusom , priključen u računar pomorske komande. Na tom disku su bili čuvani tajni podaci  sa suđenja mornarici zemlje sa prvom nuklearnom raketnom podmornicom pred pomorskim sudom . Kada je disk priključen na računar koji je bio povezan  sa Internetom, podaci su izgubili oznaku tajnosti i postali dostupni i drugim zemljama.

  • U Sjedinjenim Američkim Državama izvođač zadužen za razvoj sistema naplate medicinskih usluga Severne Karoline  izgubio je šifrovani USB disk koji sadrži lične informacije više od 50,000 provajdera širom zemlje, među kojima su puna imena, brojevi socijalnog osiguranja, adrese i datumi rođenja.

“Mnoge korporacije veoma ozbiljno shvataju sigurnost i zaštitu poverljivih informacija ali još uvek nisu u potpunosti uspostavile sve sigurnosne polise u okviru kompanije,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Sa najnovijim DTVP 3.0 bezbednosnim karakteristikama i opcionom anti-malware zaštitom od iz ESET-a, poštujući najbolju poslovnu praksu, organizacije mogu bolje da zaštite poverljive podatke.Kingston je takođe omogućio kompanijama da opravdaju svoju investiciju koristeći brzu USB 3.0 tehnologiju i nove kontrolere koji omogućavaju da se NAND promeni bez ponovne kvalifikacije i sertifikovanja sigurnosnih opcija.”

Leave a Reply