Gadgets · Hardware

Kompanija ASUS predstavila grafičku karticu sa dva RV670XT procesora

Kompanija ASUS, proizvođač najkvalitetnijih grafičkih rešenja, predstavila je rešenja zasnovana na najnovijoj generaciji grafički procesora kompanije AMD – RV670XT i to modele ASUS EAH3870X2/G/3DHTI/1G i EAH3870X2/G/HTDI/1G. Grafička kartica EAH3870X2/G/3DHTI/1G opremljena je najbržom verzijom DRR3 memorije od 0.8ns i poseduje dva dodatna DVI izlaza. Pored toga treba napomenuti i specijalno dizajniran rashladni sistem opremljen sa dva ventilator koji garantuje adekvatnu toplotnu disipaciju. Kao većina grafičkih kartica najvišeg segmenta kompanije ASUS i modeli serije EAH3870X2 dolaze u paketu sa ekskluzivnim igračkim naslovom, Company of Heroes: Opposing Fronts.

Specifična hardverska rešenja

Grafička karta EAH3870X2/G/3DHTI/1G opremljena je DRR3 memorijskim modulima brzine od 0.8ns, u cilju obezbeđivanja najvećih mogućih performansi. Pored toga ova kartica predstavlja jedinstven model koji poseduje čak četiri DVI konektora koji omogućavaju prikljčivanje istog broj ekrana. Hlađenje kartice EAH3870X2/G/3DHTI/1G povereno je specijalnom rashladnom sistemu koji poseduje dva ventilatora, kako bi oba grafička procesora dobila GPUs – enabling much more stable performances in comparison to reference designed single fansinks.

Jedna od najpopularinijih igara današnjice – Company of Heroes: Opposing Fronts

Company of Heroes: Opposing Fronts predstavlja nastavak popularne strategije u realnom vremenu, koja je vremenski smeštena u period II svetskog rata. Unapređeni efekti osvetljenja, novi elementi u igri kao i unapređenja u veštačkoj inteligenciji jedinica i vozila, novi sistem delovanja vremenskih prilika doneće izuzetno realističnu sliku ovog ratnog sukoba na vaš stoni računar. Zahvaljujući visokim performansama grafičkih kartica ASUS EAH3870X2, igrači su sada u prilici da učestvuju u ovom vizuelnom spektaklu..

Ekskluzivna opcija ASUS GamerOSD otvara brojne mogućnosti Serija ASUS EN8800GS dolazi u paketu sa ekskluzivnom aplikacijom ASUS GamerOSD koja korisnicima omogućava da realizuju pun potencijal grafičkih kartica kompanije ASUS. Ova opcija omogućava overklokovanje grafičkog procesora čak i tokom igranja, što znači da korisnici mogu podići performanse sistema onda kada im je to najpotrebnije. Pored toga ova aplikacija omogućava i snimanje akcije na ekranu tokom igranja kao i kasnije objavljivanje tog sadržaja putem Interneta.

Specifikacija

Model EAH3870X2/G/3DHTI/1GEAH3870X2/G/HTDI/1G
Graphics EngineRadeon HD 3870X2Radeon HD 3870X2
Video Memory1GB DDR31GB DDR3
Engine Clock825 MHz825 MHz
Memory Clock1.8GHz (900MHz DDR3)1.8GHz (900MHz DDR3)
Memory Interface256-bit256-bit
DVI Max. Resolution2560 * 16002560 * 1600
Bus StandardPCI ExpressPCI Express
DVI OutputDVI-I*4DVI-I*2
HDCP compliantYesYes
HDMI OutputYes, via DVI to HDMI adaptorYes, via DVI to HDMI adaptor
D-Sub OutputYES, via DVI to D-Sub adaptorYES, via DVI to D-Sub adaptor
HDTV OutputYES, via HDTV Out cableYES, via HDTV Out cable
TV Output
Adaptor/Cable Bundled
YES, via S-Video to CompositeYES, via S-Video to Composite
DVI-to-D-Sub adapter
HDTV-out cable
DVI-to-HDMI adaptor
DVI-to-D-Sub adapter
HDTV-out cable
DVI-to-HDMI adaptor
Software BundledASUS Utilities & Driver
Company of Heroes – Opposing Fronts
ASUS Utilities & Driver
Company of Heroes – Opposing Fronts
Other AccessoriesLeather CD WalletLeather CD Wallet

Leave a Reply