Hardware · TV-Monitori

Krajem godine na tržištu najtanji Sonyjev LCD

Japanska korporacija “Sony” je saopštila da će krajem 2008. pustiti u prodaju najtanji televizor sa ekranom od tečnih kristala (LCD) na svetu i time proširiti asortiman proizvoda pred početak najvažnije sezone za kupovinu, krajem godine.

U saopštenju “Sony”-ja se navodi da će se novi model televizora, sa ekranom od 40 inča (101 centimetar) i debljine od 9,9 milimetara, prodavati u Japanu od 10. novembra po ceni od 490.000 jena (4.478 dolara), preneo je Rojters.

Taj japanski gigant u sektoru elektronike i zabave je takođe najavio da će na japanskom tržištu istog dana ponuditi prvi LCD televizor na svetu koji prikazuje 240 kadrova u sekundi, prema 120 kadrova kod “Sonijevih” postojećih modela.

Veći broj kadrova u sekundi omogućava mnogo bolji kvalitet slike bez treperenja, a posebno kad je reč o prenosu sportskih dogadaja ili akcionih filmova, kažu u japanskoj kompaniji i najavljuju da će se oba modela televizora pojaviti na stranim tržištima nedugo nakon njihove japanske premijere.

Rukovodstvo “Sonija”, drugog po veličini svetskog proizvođača LCD televizora posle firme “Samsung elektroniks”, očekuje da će se model od 46 inča (117 centimetara) i 240 kadrova u sekundi u Japanu prodavati za oko 400.000 jena (3.660 dolara).

Leave a Reply