Hardware

Lenovo: Aymar de Lencquesaing zaduzen za regiju Evrope

Kompanija Lenovo ojačava rukovodstvo regije Evrope, Bliskog Istoka i Afrike kako bi unapredila sledeću fazu razvoja. Gianfranco Lanci je unapređen u glavnog izvršnog direktora i izvršnog potpredsednika, na čelu PC poslovne grupe.

Aymar de Lencquesaing se priključuje kao direktor za regiju Evrope, Bliskog istoka i Afrike i viši potpredsednik kompanije Lenovo sa ciljem da kompaniju dovede na prvo mesto u toj regiji

Kompanija Lenovo, vodeća PC kompanija u svetu, imenovala je Aymar de Lencquesaing za direktora poslovanja u regiji Evrope, Bliskog istoka i Afrike, dok je Gianfranco Lanci unapređen u glavnog izvršnog direktora i izvršnog potpedsednika kompanije Lenovo. Lanci će biti odgovoran za novoformiranu PC grupu; zatim za celu EMEA regiju i razvijena tržišta u Azijskom Pacifiku, i to u Japanu, Australiji i na Novom Zelandu. De Lencquesaing će se takođe pridružiti globalnom izvršnom veću kompanije Lenovo kao potpredsednik.

Aymar-de-Lencquesaing-lenovo

Ovi potezi dolaze kao deo globalne reorganizacije koja kompanija Lenovo organizuje u četiri različite poslovne grupe, kako bi iskoristila izuzetno prosperitetan trenutak u kom se kompanija nalazi i mogućnosti koje vidi za dalji razvoj preko Smart Connected Device spektruma:

  • PC poslovna grupa-uključuje sve Lenovo i Think brendove koje predvodi Gianfranco Lanci

  • Mobilna poslovna grupa-smart telefoni, tableti, smart TV

  • Preduzetnička poslovna grupa-serveri i skladišta

  • Ecosystem i cloud servisi-koji uključuju mogućnosti i za Android i za Windows

Komentarišući ove promene, predsednik kompanije Yang Yuanging kaže: „Trenutno se nalazimo u do sada najuzbudljivijoj etapi naše istorije- nadmašujemo tržište iznova i iznova; beležimo stalan rast u poslovanju na globalnom nivou; i težimo da postanemo značajan igrač kako u re[enjima ya poslovne korisnike, tako i mobilnim proizvodima. Naši izuzetni rezultati u Evropi, Bliskom istoku i Africi su ključ za naš globalni uspeh. Čestitam gospodinu Gianfrancu na onome što je do sada postigao u ovim regijama i podržavam gospodina Aymar u nadogradnji kompanije u njenoj narednoj fazi razvoja.“

Gianfranco Lanci je dodao: „Kada sam počeo da radim u kompaniji Lenovo 2012. godine, postavio sam cilj za kompaniju da se do 2013. nađe među top 3 kompanije u Evropi, Bliskom istoku i Africi-mi smo to značajno nadmašili time što smo postali drugi prošle godine sa 15.3% tržišta. Naredna faza našeg razvoja se fokusira na predviđanje mogućnosti za našu kompaniju i moramo da se uverimo da imamo pravu organizaciju koja će nam pomoći da budemo brži,  usredsređeniji i efikasniji u proizvodnji novih uređaja i servisa za veoma raznovrsno tržište. Siguran sam da će gospodin Aymar dovesti naš posao u Evropi, Bliskom istoku i Africi do sledeće faze razvoja koji će nas odvesti dalje od PC računara i tableta i još više razviti mogućnosti servera i smart telefona.“

De Lencquesaing je nastavio: „Iako je gospodin Gianfranco učinio da kompanija Lenovo postane druga najveća kompanija u Evropi, Bliskom istoku i Africi, još uvek postoje ogromne mogućnosti za njen razvoj. Naravno moja ambicija je da nastavimo da razvijamo tu osnovu i da postanemo PC kompanija broj 1 u pomenutim regijama, ali ne samo to. Naš fokus je izvan PC računara do PC+ i smart povezanih uređaja-mi smo već postavili jak temelj sa smart telefonima na brojnim tržištima u Evropi, Bliskom istoku i Africi i nastavićemo da se proširujemo tokom godine.  Kompanija Lenovo je spremna za još veće stvari koje vode napred.“

Svoj rad na novim pozicijama počinju od 1. aprila 2014.

Dodatne informacije u vezi sa širom globalnom reorganizacijom posla dostupne su ovde.

 

Aymar de Lencquesaing

Aymar de Lencquesaing se Lenovu pridružio krajem 2013. godine kako bi kompaniju uveo u mobilni prostor regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Tokom poslednjih trideset godina Aymar je bio na različitim rukovodećim pozicijama u IT industriji. Poslednjih 10 godina proveo je u Evropi gde je bio korporativni potpredsenik i član izvršnog odbora u kompaniji Capgemini, viši potpredsenik i predsednik u kompaniji Acer SHBG i izvršni direktor u kompaniji Packard Bell. Pre Evrope proveo je više od 20 godina u Kaliforniji gde je bio na raznim upravljačkim pozicijama u velikim kompanijama kao što su Softbank, Ziff-Davis ili u novim kompanijama u oblasti tehnologije.

 

Gianfranco Lanci

Gianfranco Lanci se kompaniji Lenovo pridružio u aprilu 2012. godine kao presednik kompanije za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike i viši potrpedsenik kompanije “Lenovo group”. Odgovoran je za celokupno poslovanje kompanije Lenovo u najširem regionu, koji uključuje 121 zemlju, 40 kancelarija 1800 zaposlenih ,i deo je izvršnog odbora kompanije “Lenovo Group”.

Lanci je svoju karijeru započeo u kompaniji Texas Instruments (TI) 1981. godine u oblasti računarskog poslovanja i digitalnog nadzora. Tokom svog sedamnaestogodišnjeg boravka u kompaniji zauzimao je nekoliko pozicija od kojih su najznačajnije pozicija menadžera odeljenja za štampače i prenosive računare u Italiji, Bliskom istoku i Africi kao i pozicija predsednika odeljenja za produktivnost kompanije “TI” za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Nakon što je kompanija Acer preuzela odeljenje za notebook računare kompanije “TI” 1997. godine, Lanci je postao izvršni direktor kompanije Acer u Italiji, a potom 2000. godine i predsednik kompanije Acer za Evropu i 2002. godine predsednik kompanije za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Kao predsednik kompanije Acer za EMEA region predstavio je inovativni model poslovanja a kompanija Acer je zauzela 1. mesto u oblasti PC računara u EMEA regionu. 2005. godine Lanci je postavljen na mesto predsednika kompanije “Acer Inc” a 2008. je postao izvršni direktor i predsednik. Kompanija Acer je pod njegovim vođstvom postala 2. po redu kompanija u oblasti PC računara i tri godine za redom postizala je rekordan profit.

Leave a Reply