Hardware

Lenovo osvojio nagradu CNET-a “Best of CES” u kategoriji ‘Računari i hardver’ na sajmu CES 2010

Lenovo je objavio da je osvojio nagradu “Best of CES” u kategoriji ‘Računari i hardver’ za hibridni prenosni računar IdeaPad U1, prvi hibridni prenosnik namenjen korisnicima sa jedinstvenim monitorom koji se može odvojiti od računara. Urednici CNET-a (www.cnet.com), ujedno i sudije, osmislili su nagradu “Best of CES” te je dodelili dobitnicima tokom sajma CES 2010 u Las Vegasu.

Objektivni urednici CNET-a, ujedno i stručnjaci, odabrali su ‘vruće‘ proizvode u svakoj od kategorija na osnovu njihove inovativnosti, kreativnosti i mogućnosti da oduševe korisnike i pomognu im u njihovom istraživanju digitalnog sveta.

Urednici CNET-a ocijenili su stotine proizvoda prijavljenih u devet kategorija i izloženih na sajmu CES 2010. Devet kategorija uključuje Digitana fotografija i video, Automobilska tehnologija i GPS, Mobilni telefoni i pametni telefoni, Računari i hardver, Gaming, Ekološki proizvodi, Kućni bioskop, MP3 i prenosni video playeri, te Televizori. Takođe, nagrade u kategorijama “Best in Show” i “Glas naroda” dodeljene su na osnovu glasova hiljada Internet posetilaca.

Lenovo IdeaPad U1

Jedinstveni dizajn hibridnog prenosnog računara IdeaPad U1 omogućava korisnicima dva računara u jednom uređaju, svaki ima sopstvenih procesor i operativni sistem, koji mogu da rade zajedno ili odvojeno bilo kao prenosni računar tradicionalnog oblika ili kao multitouch Tablet. Grimizno crveno kućište prenosnika IdeaPad U1 veličine je A4 papira i jednako impresivne težine od 1,72 kilograma, te jedinstvenog tankog i laganog dizajna. Jedinstveni dizajn omogućava korisnicima jednostavno odvajanje i prebacivanje monitora iz načina rada kao prenosnik u multitouch Tablet.

Kao tradicionalni prenosnik, IdeaPad U1 opremljen je 11,6 inčnim monitorom HD LED i operativnim sistemom Windows 7. Prilikom odvajanja, multitouch monitor težine 0,72 kilograma pretvara se u samostalni računar Tablet sa moćnim procesorom ARM koji pokreće prilagođeni operativni sistem Skylight.

Hibridni prenosnik IdeaPad U1 predstavlja najbolji dizajn i inovaciju Lenova kako bi stvorio novi proizvod i omogućio jedinstveno računarsko iskustvo”, izjavio je Liu Jun, viši potpredsednik odelenja Idea Pad Product Group Lenovo. “Ova nagrada dokazuje naš predanost korisnicima u pružanju najuzbudljivijih računarskih proizvoda”.

Svake godine, urednici CNET-a provedu na hiljade sati pregledajući izložbene prostore u potrazi za najuzbudljivijom tehnologijom koja će odrediti buduće trendove“, izjavio je Scott Ard, glavni urednik CNET-a. „Hibridni prenosnik Lenova, IdeaPad U1 izabran je između hiljada proizvoda prisutnih na sajmu i predstavlja inovaciju koja zaslužuje jednu od nagrada ‘Best of CES’“.

Video pobednika i finalista dostupan je na www.cnet.com/ces

Leave a Reply