Hardware

Lenovo i dalje globalni lider među PC računarima sa 20 odsto udela

Prema najnovijim podacima koje je kompanija IDC, vodeći provajder globalnih IT istraživanja i savetovanja, saopštila 8.oktobra 2014, kompanija Lenovo je globalni lider među personalnim računarima, dosegnuvši 20 odsto udela u okviru globalnog tržišta proizvodnje računara. Za to vreme, globalna industrija računara pokazala je znake poboljšanja sa umerenim opadanjem od samo -1,7 odsto, što je znatno bolje nego IDC-evo ranije predviđanje pada za -4,1 odsto.

 

U izveštaju o isporukama za treći kvartal 2014, IDC je potvrdio da je Lenovo postigao 20 odsto globalnog tržišnog udela, dok je u drugom kvartalu imao 19,4 odsto udela. Kompanija je za godinu dana porasla 11.2 odsto, stičući 2.3 poena i proširujući svoje vođstvo preko broja 2 od .2 poena do 1.2 poena. Ovo dostignuće doprinelo je više od 15.7 miliona isporuka za kvartal.

 lenovo

 

Izjava – Yang Yuanquing, predsedavajući i izvršni direktor kompanije Lenovo:

 

„Dostizanje 20 odsto udela u okviru globalnog tržišta proizvodnje računara, veliki je korak za kompaniju Lenovo – i došli smo dotle mnogo brže nego što smo očekivali. Dok su ostali tražili plan koji funkcioniše, mi smo naš plan sprovodili i rezultati govore za sebe. Ne samo da smo dostigli još jedan rekord i učvrstili naše računarsko vođstvo za šesti konsekutivni kvartal, već smo istovremeno i proširili naše poslovanje. Mi smo broj 2 na rastućem tržištu računara i tableta i broj 3 među globalnom prodajom tableta i serverima. Uskoro ćemo biti i broj 3 među globalnim smart telefonima. Iako naši prihodi dostižu 50 milijardi dolara, Lenovo je ostao dosledan i snalažljiv.

 

 

Da bismo očuvali našu brzinu kretanja, moramo da nastavimo da kreiramo nove napredne uređaje. PC računar je bio prvi uređaj koji je plasirao Lenovo kao globalnog vođu, spremni smo da upalimo našu drugu raketu i odvezemo Lenovo još više, još brže“.

Leave a Reply