Gadgets · Hardware

Lenovo i tim Formule 1 AT&T Williams predstavili novu radnu stanicu ThinkStation

Lenovo je u saradnji s timom Formula1 AT&T Williams predstavio novi brand ThinkStation – moćan novi proizvod na tržištu računarskih radnih stanica i prvi novi brend unutar Think familije predstavljen u zadnjih pet godina.

Predstavljanje ThinkStation-a označava više od 10 godina otkada je jedan od proizvođača računara ušao na tržište radnih stanica. Radne stanice ThinkStation S10 i D10 dizajnirane su kako bi ponudile vrhunski kvaltitet i pouzdanost Lenova profesionalcima u najzahtjevnijim grafičkim sredinama, poput računarski potpomognutog dizajna/inženjeringa, digitalnog stvaranja kapaciteta, istraživanja nafte i benzina i elektronički dizajnirane automatizacije.

Radne stanice su bazirane na novim procesorima Quad-Core Intel Xeon, 5400 serije i procesorima Intel Core 2 Extreme, prvim procesorima koji su bazirani na novoj tehnologiji od 45 nanometara koja gotovo udvostručuje gustinu tranzistora na čipovima za nove nivoe kvaliteta energetskog iskorištenja.

Dve organizacije koje se znatno oslanjaju na korištenje najnovijih tehnologija, NBA liga i AT&T Williams tim, razmatraju integraciju ovih radnih stanica u svoje poslovanje.

“Našim moto-sport poslovanjima upravljamo kao i našim bolidima – brzo, tačno i inovativno,” izjavio je Alex Burns, glavni operativni koordinator Williams F1 tima. “Oslonili smo se na Lenovo da dijagnostikuje, popravi i pomakne granice naših performansi. U neprestanoj borbi do sledeće pobede, nove radne stanice Lenovo ThinkStation pomoći će našim inženjerima da promene svoj način rada kako bi bržom interakcijom i dizajnerskom simulacijom proizveli sledeći pobednički bolid.”

Radna stanica dizajnirana za maksimalne performanse i upotrebu

Radna stanica Dual processor ThinkStation D10 ponudiće najbrži procesor Quad-Core Intel Xeon 5400 serije, dok će radna stanica Single procesor ThinkStation S10 ponuditi najnovije procesore Intel Core 2 uključujući procesor Intel Core 2 Extreme QX9650 zajedno s najnovijim grafičkim rešenjima iz NVIDIA. Takođe, radne stanice opremljene su dual Gigabit Ethernet, dodatnim konektorima i USB priključcima za proširenje memorije.

“Lenovo je dizajnirao ThinkStation da bude najkvalitetnija radna stanica, najboljih performansi za najkvalitetnije izrade, pružajući neuporedivo iskustvo profesionalnim korisnicima koji rade u grafičkom i intenzivnom računarskom okruženju gde standardni stoni računar nije dovoljan,” izjavio je Peter Schrady, potpredsednik i generalni direktor Grupe Emerging Products u Lenovu. “Ne samo da radne stanice Lenovo pružaju izvrsnu izradu i najnoviju akustiku, nego nam naša odgovornost prema okolini i dizajn usmeren na korisnika pomaže da povećamo produktivnost.”

“Lenovo i Intel zajedno razumeju izazove sa kojima se susreću korisnici, posebno sa potrebom za povećanjem performansi kako bi se izvršili sve složeniji računski problemi i vizualne aplikacije,“ izjavio je Pat Gelsinger, viši potpredsednik i generalni direktor Grupe Digital Enterprise u Intelu. “Lenovo i Intel kombinovali su svoje inženjerske stručnosti, Intelovu procesorsku tehnologiju i razumevanje korisničkog iskustva Lenova. Rezultat toga su sistemi većeg iskorištenja, memorije, brzine i protoka podataka kako bi se zadovoljile potrebe korisnika.”

Uz fokus na kvalitetnu izradu, Lenovo je dizajnirao radne stanice koje su prihvatljive za okolinu, nudeći modele koji ispunjavaju potrebe Environmental Protection Agency’s Energy Star® 4.0 kako bi pomogli korisnicima u kontrolisanju troškova i upotrebe energije. Tako ove radne stanice imaju 80 posto bolji stepen iskorištenja energije. Takodje, sadrže više od 50 posto materijala od reciklirane plastike.

Radne stanice objedinjuju upotrebu sa najkvalitetnijom izradom. Lenovo dizajn fokusiran na korisnika uključuje odstranjivu gornju dršku za nošenje radne stanice za jednostavniji pristup sistemu. Radne stanice takođe uključuju osvetljene prednje I/O portove koji korisniku omogućuju rad u neosvetljenim prostorima. Jedinstveni izometrički dizajn Lenova omogućuje rad radne stanice s akustikom standardnog Lenovo stonog računara.

Kako bi povećali produktivnost korisnika i smanjenje vremena stajanja sistema, radne stanice su opremljene rasponom ThinkVantage tehnologija uključujući Rescue and Recovery, Client Security System i Image Ultra Builder. Ovi jedinstveni alati za produktivnost pomažu pri smanjivanju ukupnih troškova vlasnika sistema.

Dostupnost

ThinkStation radne stanice dostupne su od Februara 2008 putem Lenovo poslovnih partnera.

Leave a Reply