Hardware · Notebook-Netbook

Lenovo MIIX 2 prvi uvodi “3 u 1 dizajn” odvojivog laptop računara

Kompanija Lenovo, lider u oblasti multimode računarstva, na CES Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike objavila je novitete u svojoj ponudi multimode proizvoda: Lenovo MIIX2, kao prvi odvojivi laptop sa tri režima rada.

Savršene veličine MIIX 2 od 10 inča karakteriše izuzetna prenosivost,debljina od samo 0.36 inča i težina od samo 500g. Uz novi 64-bitni quad-core Intel® Atom™ procesor i Windows 8.1 operativni sistem, korisnicima je na raspolaganju idealna mešavina prenosivosti i zabave.

lenovo-tablet-miix

Ovaj uređaj poseduje FHD ekran osetljiv na dodir, rezolucije 1920×1200 piksela koji podržava upravljanje sa deset prstiju, podršku za bežičnu WiFi vezu i opcionalno 3G, JBL zvučnike, do 128 GB eMMC memorije, ali i mesto za mikro SD karticu koja može dodati i do 32 GB muzike, filmova, slika i drugih podataka. Pored toga, uređaj poseduje i prednju kameru visoke rezolucije od 2 MP i zadnju od 5 MP.

Zahvaljujući bateriji koja traje čitav dan, korisnici nakon jednog punjena mogu duže da rade i zabavljaju se.

Ultraprenosivi uređaj od 10 inča

Savršene veličine MIIX 2 od 10 inča karakteriše izuzetna prenosivost,debljina od samo 0.36 inča i težina od samo 500g. Uz novi 64-bitni quad-core Intel® Atom™ procesor i Windows 8.1 operativni sistem, korisnicima je na raspolaganju idealna mešavina prenosivosti i zabave. Ovaj uređaj poseduje FHD  ekran osetljiv na dodir, rezolucije 1920×1200 piksela  koji podržava upravljanje sa deset prstiju, podršku za bežičnu WiFi vezu i opcionalno 3G, JBL zvučnike, do 128 GB eMMC memorije, ali i mesto za mikro SD karticu koja može dodati i do 32 GB muzike, filmova, slika i drugih podataka. Pored toga, uređaj poseduje i  prednju kameru visoke rezolucije od 2 MP i zadnju od 5 MP. Zahvaljujući bateriji koja traje čitav dan, korisnici nakon jednog punjena mogu duže da rade i zabavljaju se.

 

Uređaj od 11 inča fokusiran na performanse

Dok  MIIX 2 uređaj od 10 inča pruža izuzetnu mobilnost, model od 11 inča fokusira se na pružanje performansi najvišeg nivoa, zahvaljujući svom Intel® Core™ i5 procesoru četvrte generacije, većoj memoriji do 256GB, brzom  solid-state disku i FHD ekranu širokog prikaza rezolucije 1920×1200 IPS.

MIIX od 11 inča deli i sve one karakteristike manjeg modela od 10 inča, počevši od Windows 8.1 operativnog sistema upravljanja sa 10 prstiju, podrške za WiFi i i opciono 3G, JBL® zvučnike, prednju i zadnju kameru visoke rezolucije i duže trajanje baterije za celodnevni rad na računaru.

 

Oba MIIX 2 modela su srebrno sive boje i omogućuju jednostavno povezivanje, skladištenje i razmenu sadržaja svojim mini HDMI portom za prikaz sadržaja na velikom ekranu, čitačem SD kartica, mikro USB portom i mikro SD karticom zajedno sa USB 2.0 ulazima na tastaturi.

Leave a Reply