Hardware

Lenovo najavljuje modularne All-in-One tanke klijent računare

Monitor ThinkCentre Tiny-in-One kombinuje se sa novim desktop računarima ThinkCentre Tiny M53 i M73 i nudi novi, fleksibilni, tanki klijent dizajn u All-in-One „pakovanju“

Kompanija Lenovo  najavila je nove, tanke klijent računare. Na prošlonedeljnoj izložbi VMWorld u Barseloni, predstavljeni su novi desktop računari kompanije Lenovo – ThinkCentre M73 Tiny i M53 Tiny, kombinovani sa monitorom ThinkCentre Tiny-in-One.

„Tiny-in-One omogućava modularno rešenje monitora, koji podržava najnovije desktop računare kompanije Lenovo – ThinkCentre Tiny, i omogućava All-in-One formu tankog klijent računara”, rekao je Lijun Su, izvršni direktor poslovne jedinice Lenovo Desktop Marketing. „Smatramo da će ovaj dizajn iz korena promeniti i poboljšati način na koji ljudi kupuju i koriste tanke klijent uređaje.“

lenovo-desktop-thinkcentre-m73

Nedavno najavljeni model ThinkCentre Tiny-in-One ima monitor od 23 inča, koji obuhvata ono najbolje što AiO nudi: sve portove koji su potrebni, opcioni optički disk drajv, stalak koji se podešava i punu HD rezoluciju. Domišljati deo je sistemski „modularni” dizajn koji radi sa najnovijim proizvodom kompanije Lenovo – ThinkCentre Tiny proizvodom. Tanki klijent računari Tiny M73 i M53, koji će isto biti dostupni ponaosob, prikačeni su na pozadinu monitora putem lakog, bezalatnog procesa, dopuštajući buduće nadogradnje, koje su jednostavne i razumnih cena, a da pri tom monitor ne mora da bude menjan.

Tanki klijent računari omogućavaju niže novčane investicije i mogu da smanje troškove direkcije i održavanja. Oni su veoma podesni stejtles uređaji sa malom potrošnjom energije, koji podstiču pouzdanost i mogu značajno da smanje troškove u odnosu na tradicionalne desktop računare. Bezbednosni rizici su takođe virtuelno odstranjeni, pošto svi podaci počivaju na mreži, a ne na klijent računaru. ThinkCentre M73 i M53 imaju opciju daljinskog uključivanja sa tastaturom koja tu opciju podržava, a fleksibilne montažne konfiguracije modela ThinkCentre Tiny-in-One obezbeđuju najbolje iskorišćenje prostora na stolu.

Tanki klijent računari Lenovo ThinkCentre M73 i M53 nude korisnicima izbor fleksibilnih LINUX operativnih sistema (LeTOS) ili Windows Embedded Standard 7. Ovi proizvodi su razvijeni u saradnji sa kompanijom Devon IT, svetskim liderom za tanka klijent rešenja, i obuhvataju bezbedan i lak za upotrebu operativni softver – Lenovo Terminal Manager (LTM), koji pomaže IT menadžerima da lako naprave, postave virtuelnu desktop infrastrukturu i da njome lako upravljaju.

„Modeli ThinkCentre M73 i M53 jesu klijent računari tankog oblika koji pomažu firmama da se izbore sa krajnjim IT rešenjima za desktop virtualizaciju”, rekao je Džo Makoid, predsednik kompanije Devon IT. „Operativni sistem kombinovan sa LTM menadžmentom omogućava korisnicima da na pojednostavljen, nepromenljiv način, sa malo troškova, postave i koriste svoj hostovani ili virtuelni desktop.“

Cena i dostupnost

• ThinkCentre Tiny-in-One modularni ekran dostpan je po ceni od oko 279 američkih dolara.
• ThinkCentre M73 Tiny tanki klijent računar biće dostupan za Tiny-in-One rešenje u novembru, početna cena oko 299 američkih dolara.
• ThinkCentre M53 Tiny tanki klijent računar biće dostupan za Tiny-in-One rešenje u decembru, početna cena oko 249 američkih dolara.

Leave a Reply