Hardware

Lenovo osvaja priznanje zlatna zvezda u usponu

Lenovo saopštila je danas da je primalac jednog od najprestižnijih priznanja tehnološke industrije – Evropske “Zvezde u Usponu” (Rising Star), nagrade koju dodeljuje Global Technology Distribution Savet (GTDC). Ova nagrada prepoznaje tehnološke kompanija za izuzetan regionalni rast prodaje tokom protekle godine preko svojih distributivnih partnera . Članovi GTDC su najuspešniji svetski distributeri tehnologija, ostvaruju više od 130 milijardi dolara u prodaji proizvoda širom sveta . Lenovo je osvojio zlatnu nagradu organizacije, u kategoriji kompanija sa prihodima iznad € 500 miliona.

 

Lenovo je izabran između samo 15 evropskih pobednika, od stotina proizvođača i izdavača koji se oslanjaju na distributere da ispune zahteve za proizvodima i uslugama iz oblasti provajdera tehnoloških rešenja. Ceremonija dodele nagrada održala se 12. juna , u Barseloni, Španija u hotelu Pullman.

lenovo-yoga

Dobtinici zlatne, srebrne i bronzane zvezde odabrani su u pet prihodovnih kategorija zasnovanih na prodaji tokom protekle godine, po podacima CONTEXT SalesWatch distributivnog panela.

 

Ovogodišnje GTDC Zvezde u Usponu  dodeljene su u sledećim prihodovnim kategorijama:

 

  • €500 Miliona i iznad
  • €250 Miliona – €500 Miliona
  • €100 Miliona – €250 Miliona
  • €50 Miliona – €100 Miliona
  • €25 Miliona – €50 Miliona

 

Pobednici kategorije prihoda €500 Miliona i iznad su:

 

KompanijaRang Zvezde u Usponu
LenovoZlatna
AppleSrebrna
SamsungBronzana

 

 

“Kanalna prodaja igra ključnu ulogu u našim izuzetnim rezultatima . Naši partneri su nam pomogli da se konsolidujemo kao broj jedan u prodaji PC računara i drugi na svetu po veličini PC proizvođač u regionu EMEA, gde kanal prodaje predstavlja 95% našeg ukupnog poslovanja”, rekao je Vinsent Faukuenot, potpredsednik odeljenja “Products & Channels” kompanije Lenovo EMEA. “Mi se, kao kompanija, nalazimo u uzbudljivom trenutku. Mi smo vodeći u novim kategorijama proizvoda poput multi-mode uređaja, brzo osvajamo tržišnog udeo u tabletima, proširujemo naše poslovanje sa smart telefonima a  postavljamo stubove za hiper-rast u domenu server, sa namerom kupovine IBM X86 serverske ejdinice. Mi stvaramo nove mogućnosti za distributivnu mrežu da rade sa nama i unaprede svoje poslovanje – ne samo u našem osnovnom poslovanju PC računara, ali i u našim novim fokusa rasta – i mi nastavljamo da investiramo u naš odnos  kako bi obezbedili da, zajedno sa partnerima, ostvarimo naše ambicije.”

 

 

 

Metodologija dodeljivnaja priznanja Zvezda u Usponu
Da bi se kvalifikovali za nagradu “Zvezda u Usponu” , proizvođači moraju da ostvare prodaju odgovarajućih proizvoda preko članova GTDC za najmanje godinu dana. Selekcije za zlatnog , srebrnog i bronzanog pobednika u svakoj kategoriji prihoda zasnovane su na podacima koje obezbeđuje CONTEXT SalesWatch  za period april 2013 – mart 2014.

Leave a Reply