Hardware

Lenovo proglašen za najboljeg proizvođača u kategoriji PC računara prema TBR izveštaju

Prenosnici ThinkPad i desktop računari ThinkCentre nadmašili svoju konkurenciju po kvalitetu i pouzdanosti. Lenovo je obavio da je proglašen za najboljeg proizvođača računara prema izveštaju Technology Business Researcha (TBR) “Studija o korporativnom ponašanju prilikom kupovine IT opreme i zadovoljstva korisnika: prenosni i stoni računari za treći i četvrti kvartal 2009. godine”.

Izveštaj je potvrdio mogućnost Lenova da osigura visoko kvalitetne računare ThinkPad laptops, ThinkCentre desktops i usluge velikim poslovnim korisnicama. Takođe, izveštaj TBR-a naglašava veliku predanost Lenova na području podrške korisnicima putem telefona i vremenu popravke.

“Lenovo je prepoznat kao najbolji proizvođač prenosnih i stonih računara, te ima dokazanu predanost u pružanju superiornih proizvoda opremljenih tehnologijom i inovacijama koje korisnici cene”, izjavio je Peter Hortensius, viši potpredsjednik Think Product Group, Lenovo. “Korisnicima naših prenosnih računara ThinkPad i stonih računara ThinkCentre osigurali smo izvrsnu tehničku podršku putem telefona, ali i proširili ponudu naših usluga stvorivši vodeća računarska rešenja za kompanije”.

Visoke ocene za kvalitet i pouzdanost

Izveštaj je pokazao da je Lenovo u posljednjih 14 redovnih izveštaja TBR-a, računajući od prvog kvartala 2005. godine, zadržao vodeću poziciju kada je u pitanju pouzdanost – ocenjen je četiri puta pouzdanijim od konkurencije. Takođe, u drugom polugodištu 2009. godine, Lenovo je postao jedini proizvođač računara koji je ocenjen ocenom 6,1 ili većom.

„Identifikovali smo nekoliko područja koja su ključna za zadovoljstvo korisnika“, izjavio je Jon Lindy, predsednik TBR-a. „To su: zadovoljstvo korisnika, stabilnost, kvalitet, pouzdanost, podrška korisnika i sveukupna vrednost proizvoda. Lenovo je izgradio temelje izvrsnosti u svim navedenim kategorijama što predstavlja primamljiv dodatak njihov ponudi računara za poslovne korisnike“.

Dodatne inovacije koje Lenovo ugrađuje u svoje računare doprinose visokim ocenama za kvalitet i pouzdanost kao i za sveukupnu vrednost. Na primer, alati Lenova za unapređenje hardvera i softvera ThinkVantage Technologies (TVT), omogućuju korisnicima sniženje ukupnih troškova posedovanja računara pomažući u razvoju prikaza, upravljanju Internetom, podešavanju napajanja, povratu izgubljenih ili oštećenih dokumenata i još mnogo toga. Novi alati TVT-a kao što je Hardware Password Manager pomažu IT odelenjima da ugrade najviši stepen računarske sigurnosti upravljajući lozinkama za potpunu enkripciju hard diska. Takođe, Lenovo uključuje solid capacitors u stone računare ThinkCentre za dodatnu pouzdanost ključnih računarskih funkcija.

Tehnička podrška

Izveštaj takođe navodi visoke ocene za prenosne računare ThinkPad i stone računare ThinkCentre na području pružanju tehničke podrške putem telefona, vremenu popravke i dostupnosti rezervnih delova. Lenovo je proširio ponudu svojih usluga koje uključuju ThinkPlus Priority Support koja omogućuje neprestanu tehničku podršku putem telefona, preusmeravanje prioritetnih poziva iskusnim tehničkim stručnjacima, uslugu praćenja poziva putem interneta i brojne druge. ThinkPlus Priority 4 uključuje usluge unutar ThinkPlus Priority Support kao i podršku na licu mesta za dostupnost rezervnih delova i tehničkih stručnjaka u roku od 4 sata od upućivanja poziva.

Rezultati istraživanja utemeljeni su na ispitivanju više od 800 voditelja IT sektora u srednjim i velikim kompanijama u Severnoj Americi koje ukupno poseduju gotovo dva miliona računara.

Leave a Reply