Hardware · Notebook-Netbook · PC računari

Lenovo računarsko rešenje za mala preduzeća

Lenovo je predstavio celovito računarsko rešenje namenjeno malim i srednjim preduzetnicima koje uključuje novu SL seriju prenosnika ThinkPad, softver te jedinstvene nove usluge.

Nova SL serija ThinkPada uključuje tri prenosnika – SL300, SL400 i SL500 opremljenih najnovijom tehnologijom kao što su brza broadband mogućnost povezivanja u pokretu, izvrstan izbor multimedije s mogućnošću Blu-Ray DVD playera na odabranim modelima kao i crno svetlucavo kućište elegantnoga dizajna. Kako bi računarsko iskustvo učinio jednostavnim i produktivnijim Lenovo je kombinovao softver koji korisnicima pomaže u svim aspektima, od povraćaja izgubljenih podataka do pojednostavljivanja pristupa Internetu s novim paketom usluga koji uključuju online data backup kao i trenutne popravke uključene u garantni list.

– Ime ThinkPad za poslovne korisnike sinonim je predvodništva u PC industriji, izjavio je Mladen Skuliber, marketing menadžer Lenova za Adria regiju. Sada isti taj kvalitet i pouzdanost po kojoj je prenosnik ThinkPad prepoznat omogućujemo malim preduzetnicima predstavljajući im najnoviju tehnologiju kao što je brza mogućnost broadband povezivanja u pokretu.

Danas je Lenovo takođe najavio šest dodatnih prenosnih računara – ThinkPad R400, R500, T400, T500, X200 i W500. Lenovo donosi mnoge tehnologije po prvi put predstavljene u PC industriji na dokazanom prenosniku ThinkPad X300 kao što je SSD disk, LED pozadinsko svetlo i GPS mogućnosti na odabranim modelima. Nova T serija uključuje modele koji poseduju tehnologiju kao što je switchable graphics i podrška za Display Port. Predstavljeni prenosnici proširuju Lenovo portfolio ekoloških prenosnika od kojih su mnogi dobitnici zlatnog statusa EPEAT. Svi novo predstavljeni prenosnici ThinkPad uključujući i SL seriju temelje se na najnovijoj tehnologiji procesora Intel Centrino 2.

Kvalitet, dostupnost te nivo usluge i podrške ključni su faktori za male preduzetnike korisnike prenosnika, a Lenovo sve te faktore objedinjuje u svojim računarskim rešenjima za male preduzetnike. Lenovo je nove prenosnike dizajnirao tako da odgovaraju jedinstvenom načinu rada ovih korisnika – bilo kod kuće, u birou, parku ili kafiću. S rastućom potrebom za non-stop dostupnošću, odabrani modeli sva tri prenosnika ThinkPad serije SL dostupni su s ugrađenom mogućnošću brzog broadband povezivanja u pokretu. Saradnja Lenova s AT&T-jem i Ericssonom osigurava optimizovane broadband usluge u pokretu još dostupnijim i prihvatljivijim za korisnike. Prenosnici takođe poseduju WiFi, Ethernet kao i mogućnost Bluetooth tehnologije.

Broj malih preduzetnika, korisnika dramatično se povećava. Prema predviđanjima IDC-a za 2009. godinu, sektor malih preduzetnika obuhvatiće 31 posto ukupnog tržišta računara uključujući i ultra lake računare, dok će do 2011. godine narasti na 76,6 miliona. Rast prodaje računara u ovom sektoru nadmašuje rast tradicionalnih velikih korisnika. IDC predviđa da će u SAD-u sektor malih preduzetnika rasti sa 7,5 miliona prenosnika u 2007. godini na 11,6 miliona prenosnika u 2011. godini.

Leave a Reply