Lenovo K900
Hardware · Mobile

Lenovo sada prodaje više tableta i smartphonea nego PC-ja

Prema najnovijim rezultatima koje su danas objavili IDC i Gartner, kompanija Lenovo je postala vodeći proizvođač personalnih računara (PC) u svetu, prenosi Android revija.

Prema IDC-ju kompanija Lenovo je za drugi kvartal 2013. godine ostvarila udeo od16,7% na globalnom tržištu personalnih računara u poređenju sa 15% ostvarenih u istom razdoblju prošle godine.

Lenovo K900

Lenovo K900

Ali, to nije sve, i nije ono najzanimljivije. Mnogo zanimljivija je činjenica da je kompanija Lenovo kao najvćei PC proizvođač na svetu prodala više pametnih telefona i tableta nekog PC-ja!

Šta nam ovo govori? PC tržište se smanjuje, i to nije ništa novo. Lenovo seuspešno kreće od svog starog “nasleđenog” portolija na novu popularnu platformu poznatu kao “pametni telefon”. Naravno, možda nećete videti Lenovo smartphone i tablete u prodaji u svim zemljama sveta, ali to će se uskoro promeniti jer kompanija stavlja sve više i više resursa na međunarodnim proširenja. Tako će uskoro Lenovo smartphonei i tableti biti dostupni i u Srbiji.

Da li Lenovo može postati novi Samsung? Bar za sada – ne, jer Lenovo zapravo ne proizvodi većinu komponenti koje koristi u kreiranju svojih mobilnih uređaja, ali neke glasine ukazuju  da  rade na vlastitom mobilnom SoC.

Leave a Reply